ΠολιτικήΜανιαδάκης: Δέχθηκα πιέσεις από το FBI για να εμπλέξω τον Λοβέρδο

Μανιαδάκης: Δέχθηκα πιέσεις από το FBI για να εμπλέξω τον Λοβέρδο

- Advertisement -

Για άσκηση πιέσεων που δέχθηκε από το FBI προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση της Novartis και πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα τον Ανδρέα Λοβέρδο, φέρεται να αναφέρει στην κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Μανιαδάκης σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real.

Για άσκηση πιέσεων που δέχθηκε από το FBI προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση της Novartis και πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα τον Ανδρέα Λοβέρδο, φέρεται να αναφέρει στην κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Μανιαδάκης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, κατά την κατάθεσή του ο κ. Μανιαδάκης για την υπόθεση Novartis είπε:

Υποστήριξε ότι οι πιέσεις αυτές του ασκήθηκαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους στην Αμερική, που οργανώθηκαν κατόπιν προτροπής των εισαγγελέων διαφθοράς το 2018 όταν στην Ελλάδα μαινόταν ο πόλεμος για την παραπομπή πολιτικών και ενώ ο ίδιος ήταν προστατευόμενος μάρτυρας

«Εχω συναντηθεί με τις Αμερικανικές Αρχές σε δύο περιπτώσεις, κατόπιν προτροπής των Εισαγγελέων Διαφθοράς. Η κυρία Τουλουπάκη με προέτρεψε να ενταχθώ στο πρόγραμμα καθώς υπήρχε συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο κ. Ντζούρας (σ.σ. επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς) μου οργάνωσε συνέντευξη με υπάλληλο του FBI. Στις 29 Αυγούστου του 2018 στη συνάντηση με τους Αμερικανούς μου ασκήθηκαν έντονες πιέσεις και εκβιαστηκά, προκειμένου να δώσω στοιχεία για πολιτικούς και συγκεκριμένα για τον κ. Λοβέρδο».

«Επαναλάμβαναν τα ίδια λόγια με τους εισαγγελείς διαφθοράς λέγοντάς μου ότι έχουν στοιχεία για έναν πολιτικό καθώς και δική μου εμπλοκή στη δωροδοκία του και ότι αν δεν ομολογήσω θα στραφούν και θα μου ασκήσουν δίωξη. Παρά την κατατρομοκράτησή μου αυτή, τους δήλωσα ότι δεν έχω τέτοια στοιχεία και δεν πρόκειται να καταθέσω τίποτα για κανέναν οτιδήποτε και αν μου συμβεί. Κατάλαβα ότι όλα αυτά ήταν ψέματα καθώς ουδεμία σχέση είχα με τον κ. Λοβέρδο», φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του στον Αρειο Πάγο ο κ. Μανιαδάκης.

Λοβέρδος: Κάθε μέρα θα αποκαλύπτονται στοιχεία συνταρακτικά

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι κάθε μέρα τα γεγονότα που θα αποκαλύπτονται θα είναι συνταρακτικά. «Και θα θεμελιώνουν την κατάχρηση εξουσίας. Γι’ αυτό ακριβώς δεν θέλουν να αρχίσει η Προανακριτική Επιτροπή. Γι’ αυτό ακριβώς δεν θέλουν να έρθουν οι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Μανιαδάκης. Γιατί θα συντριβούν στην απόπειρα μιας πολιτικής σκευωρίας, που στόχο είχε και κάποιοι να βγάλουν λεφτά».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ