ΠολιτικήΚυριακίδου: «Τι έχουμε καταφέρει στα θέματα ψυχικής υγείας»

Κυριακίδου: «Τι έχουμε καταφέρει στα θέματα ψυχικής υγείας»

- Advertisement -

Δήλωση με αφορμή την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας, έδωσε στη δημοσιότητα η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.

Δήλωση με αφορμή την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας, έδωσε στη δημοσιότητα η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στη δήλωσή της η κυρία Στέλλα Κυριακίδου αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η ψυχική και η σωματική υγεία αποτελούν δύο εξίσου σημαντικές συνιστώσες της συνολικής υγείας. Σε αυτή τη βασική αρχή στηρίζεται η ολοκληρωμένη προσέγγισή μας για την ψυχική υγεία, η οποία δρομολογήθηκε τον Ιούνιο του 2023. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας είναι μια καλή ευκαιρία να αναλογιστούμε πού βρισκόμαστε όσον αφορά αυτή την προσέγγιση και τι έχουμε καταφέρει.

Η ολοκληρωμένη προσέγγισή μας για την ψυχική υγεία έχει ως στόχο να εξαλείψει το στίγμα γύρω από την ψυχική υγεία και να επιφέρει θετικές αλλαγές στη ζωή κάθε πολίτη. Προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή ψυχική υγεία, προωθούμε έγκαιρες παρεμβάσεις και έγκαιρη στήριξη όποτε χρειάζεται, αυξάνοντας παράλληλα την κατανόηση και την αποδοχή.

Εντοπισμός ελλείψεων

Πέραν των άλλων σχετικών δράσεων, σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έχουμε δεσμεύσει 11 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα EU4Health για μια νέα δράση με σκοπό τον εντοπισμό ελλείψεων και την ανάπτυξη ικανοτήτων, από κοινού με το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας, θέλω να τονίσω την προστιθέμενη αξία της κατάρριψης των στεγανών και της προώθησης της πραγματικής συνεργασίας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή και να εργαστούν για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας για όλους. Η συνεργασία αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας και είναι απαραίτητη τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική υγεία. Ας αναγνωρίσουμε, λοιπόν, κατά τη διάρκεια αυτής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας, τα σημαντικά βήματα που έχουμε ήδη κάνει μαζί και ας εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στο σημαντικό έργο που μένει ακόμη να υλοποιηθεί».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ