ΠολιτικήΚορωνοϊός: Σήμερα συνεδριάζουν οι ειδικοί για το άνοιγμα των σχολείων

Κορωνοϊός: Σήμερα συνεδριάζουν οι ειδικοί για το άνοιγμα των σχολείων

- Advertisement -

Το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι μαθητές Λυκείου στα θρανία εξετάζει σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και οι επιδημιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι μαθητές Λυκείου στα θρανία εξετάζει σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και οι επιδημιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά της δια ζώσης διδασκαλίας σε κάποιες τάξεις του Λυκείου από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Η επιστροφή στις τάξεις θα γίνει με την αυστηρή χρήση των self test όπως έχουν περιγράψει κυβερνητικά στελέχη και ειδικοί τις προηγούμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, ένα από τα ζητήματα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους πολίτες είναι αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα. Οι πασχαλινές διακοπές στο χωριό αποτελούν μια δύσκολη εξίσωση για την κυβέρνηση, η οποία ιδανικά θα ήθελε να επιτρέψει τις μετακινήσεις. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει διάφορες βαλβίδες ασφαλείας.

Το σχέδιο για έξοδο στο χωριό το Πάσχα έχει ως εξής:

Μόνο μια μετακίνηση θα επιτραπεί, πχ. από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Όχι στάσεις – παρακάμψεις στο ενδιάμεσο, όχι εκδρομές σε όμορες περιοχές.

Η κυβέρνηση μελετά το πλάνο για να είναι το self test (το οποίο θα μπει στη φαρέτρα σύντομα) προαπαιτούμενο για τις μετακινήσεις το Πάσχα. Εξετάζεται επίσης ο τρόπος για να γίνονται οι έλεγχοι γι’ αυτό και να υπάρχει κάποιος τρόπος έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να δηλώσουν το αποτέλεσμα του test και να το δείξουν σε κάποιον επιτόπιο έλεγχο.

Εξετάζονται οι μετακινήσεις μόνο σε περιοχές στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο. Πιθανώς, δηλαδή, να μην επιτραπεί η μετακίνηση από τις περιοχές που βρίσκονται σε βαθύ. κόκκινο, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις για το εάν και με ποιες προϋποθέσεις θα. επιτραπεί η μετακίνηση των πολίτων στην περιφέρεια θα αποφασιστεί λίγο πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα.

Εφόσον πάντως επιτραπεί το Πάσχα εκτός των πόλεων και των τοίχων, αυτό θα είναι χωρίς ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και με την εστίαση κλειστή.

Πρόσω ολοταχώς για το άνοιγμα των Λυκείων

Όσον αφορά στα σχολεία, είναι διακαής πόθος της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να ανοίξουν τα Λύκεια τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν στα σχολεία αφού πρώτα κάνουν το δωρεάν self test, το οποίο αναμένεται να. φτάσει στα φαρμακεία όλης της χώρας μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σήμερα, θα διεξαχθεί έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για αυτό ακριβώς το ζήτημα. Η αίσθηση από τη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας είναι. ότι θα δοθεί το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών του Λυκείου στα θρανία.

Πάντως, υπάρχει περίπτωση τα σχολεία να μην ανοίξουν στις περιοχές στις περιοχές. που δεν λειτούργησαν και τα καταστήματα, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη.

Για κάθε ενδεχόμενη άρση μέτρων, θα εξετάζονται τα δεδομένα και ο επιδημιολογικός δείκτης ανά περιοχή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι μαθητές Λυκείου στα θρανία εξετάζει σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και οι επιδημιολόγοι της Επιτροπής. Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ