Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες – Νέο ενημερωτικό βίντεο

Νέο βίντεο ενημέρωσης για την επιδημία που προκαλεί ο κορωνοϊός δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας, δίνοντας έμφαση στις ευπαθείς ομάδες.

Νέο βίντεο ενημέρωσης για την επιδημία που προκαλεί ο κορωνοϊός δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας, δίνοντας έμφαση στις ευπαθείς ομάδες.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το υπουργείο Υγείας συνιστά σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, ειδικά για τους επόμενους δυο μήνες. Ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, στη διάρκεια της τελευταίας ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πολίτες.

Κορωνοϊός: Ποιοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες, ανοσοκατασταλμένοι) είναι περισσότερο ευάλωτοι να νοσήσουν σοβαρά, εφόσον προσβληθούν από τον νέο κορωνοϊό.

Βάσει των μέχρι τώρα επιστημονικών δεδομένων, η σοβαρή νόσηση αφορά κυρίως σε ασθενείς ηλικίας μεγαλύτερης των 50 ετών, ενώ τα περισσότερα θύματα είναι άνω των 60 ετών και είχαν άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας, όμως υπήρξε και η περίπτωση θανάτου ενός νεαρού υγιούς ατόμου.

Τα μέτρα προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες

Για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορωνοϊού, με έμφαση στα ακόλουθα:

  • Αποφυγή επαφής με άτομα με συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.
  • Αποφυγή όλων των μη απαραίτητων ταξιδιών, ιδιαίτερα σε περιοχές ή χώρες με επιβεβαιωμένη μετάδοση του ιού στην κοινότητα.
  • Εφαρμογή της υγιεινής των χεριών και αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).
  • Συμμόρφωση στη χρόνια φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως λαμβάνουν και στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.
  • Αποφυγή χώρων συγχρωτισμού και εκδηλώσεων εκτός αν είναι απαραίτητο.
  • Άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και ιατρική αξιολόγηση.
  • Αποφυγή επισκέψεων σε νοσηλευόμενους ασθενείς.
  • Αποφυγή επισκέψεων σε χώρους υπηρεσιών υγείας χωρίς σοβαρό λόγο.
Το νέο βίντεο για τον κορωνοϊό

«Δεν μπορεί να υπάρχει “κάνω ότι θέλω αγνοώ τις οδηγίες του κράτους και κυρίως των ειδικών”. Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες να κάτσουν σπίτι τους. Ζητώ από όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι. Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Ζητώ από όλους μεγαλύτερη υπευθυνότητα για να περιοριστεί η διάδοση της νόσου στη χώρα μας.

Οι επόμενοι δύο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι», επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα