ΠολιτικήΚαταναλωτικό δάνειο Πολάκη: Φοροδιαφυγή ή ψέματα για τα εισοδήματα του;

Καταναλωτικό δάνειο Πολάκη: Φοροδιαφυγή ή ψέματα για τα εισοδήματα του;

- Advertisement -

Νέα ερωτήματα για τα οικονομικά του Παύλου Πολάκη προέκυψαν όταν ο ίδιος, στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί για το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε από την Attica Bank, αναφέρθηκε στα εισοδήματά του πριν από την είσοδό του στη Βουλή.

Παύλος Πολάκης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μετά την αποκάλυψη πως πήρε 70.000 ευρώ και 30.000 ευρώ σπαστό καταναλωτικό δάνειο από την Attica Bank, ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας ουσιαστικά στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» μέσω Facebook, αφού παραδέχθηκε πως έλαβε όντως το δάνειο (το οποίο είναι και σε πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα), αναφέρθηκε στις αμοιβές του πριν γίνει υπουργός, όταν εργαζόταν ως χειρουργός-εντατικολόγος, προκαλώντας όμως νέα ερωτήματα, καθώς τα όσα ισχυρίστηκε είναι αναντίστοιχα με το πόθεν έσχες του.

Ο Παύλος Πολάκης είπε χαρακτηριστικά πως έβγαζε τα διπλάσια και τα τριπλάσια χρήματα από την εργασία του ως γιατρός, κάτι που όμως δεν προκύπτει από το πόθεν έσχες του.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Και επειδή απο τον Οκτώβρη του 15 αναγκαστικά σταμάτησα, λόγω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρούργου -εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρονιά διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα απο τα σημερινά μου».

Ωστόσο με μία γρήγορη ματιά στο πόθεν έσχες του Παύλου Πολάκη φαίνεται πως τα εισοδήματά του αυξήθηκαν από τη στιγμή που έγινε βουλευτής.

Βάσει του πόθεν έσχες του, το 2014 είχε εισοδήματα 54.436 ευρώ, ενώ για το 2015 τα έσοδά του ανήλθαν σε 100.333 ευρώ.

Και εδώ προκύπτει το ερώτημα αν ο Παύλος Πολάκης είπε ψέματα για τα εισοδήματά του σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την ευκολία με την οποία του δόθηκε το δάνειο ή αν όντως έχει αποκρύψει εισοδήματα από την εποχή που εργαζόταν ως γιατρός.

Το πόθεν έσχες Πολάκη

Αρχικά η αποκάλυψη πως ο Παύλος Πολάκης πήρε τόσο εύκολα ένα δάνειο από μια κρατική, χρεοκοπημένη τράπεζα, και μάλιστα σε καιρό κρίσης, έθετε ζητήματα ηθικής, ωστόσο ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης το πήγε ένα βήμα παρακάτω.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», κατάφερε να πάρει σπαστό προσωπικό δάνειο, 70.000 και 30.000 ευρώ, από την Attica Bank. Και αυτό μάλιστα βάζοντας δεύτερη υποθήκη στο σπίτι του στα Σφακιά, για το οποίο έχει πάρει ήδη στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ.

Το δάνειο, δε, ελήφθη με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα, και αμφίβολες εγγυήσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το συνολικό ύψος των 100.000 ευρώ του καταναλωτικού δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θεωρείται από την τραπεζική αγορά εξωπραγματικό, καθώς τέτοιου οικονομικού μεγέθους καταναλωτικά δάνεια δεν δίνονταν ακόμα και σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ούτε στις προ κρίσης εποχές των παχιών αγελάδων.

Πόσω μάλλον όταν μόλις πριν από λίγες μέρες ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε τραπεζικά στελέχη για καταχρηστικά δάνεια που χορηγήθηκαν από την ίδια τράπεζα σε πελάτες που δεν πληρούσαν τα εχέγγυα, ξεπερνώντας την πάγια τραπεζική πρακτική, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται ότι ζημίωσαν την εν λόγω τράπεζα και τους μετόχους της.

Η απάντηση του Πολάκη στην εφημερίδα και η αποκάλυψη για τα εισοδήματά του

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, σε επιθετικό ύφος, ο Παύλος Πολάκης απαντά για την υπόθεση του καταναλωτικού δανείου που πήρε από την Attica Bank.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτίθεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», που έφερε στο φως την υπόθεση, αλλά επιβεβαιώνει πως πήρε το δάνειο, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου, όπως αναφέρει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανάρτησή του υποστηρίζει ότι ως χειρουργός-εντατικολόγος έβγαζε τα «διπλάσια και τριπλάσια» εισοδήματα από ό,τι σήμερα! Είναι αξιοπερίεργο πώς ένας γιατρός σε κρατικό νοσοκομείο μπορεί να βγάζει 14.000 ή 21.000 ευρώ μηνιαίως, αν υπολογιστεί ότι σήμερα έχει εισόδημα, ως βουλευτής, 7.000 ευρώ.

«Οσο και αν σας πονάει, ναι, μόνος μου και όλοι σας… γιατί εγώ είμαι καθαρός και σεις βρώμικοι… Για αυτό σας έχω!», καταλήγει ο κ. Πολάκης, χρησιμοποιώντας την προσφιλή του έκφραση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Πολάκη:

Προς τον εκδότη και τη συντακτική ομάδα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ-ΦΛΕΜΑΤΟΣ:

Παλικάρια της φακής (του Κεελπνο και σεις) όταν είδα το σημερινό σας πρωτοσέλιδο και επειδή γνωρίζω πόσο…… έγκριτη και αδέσμευτη (!) είναι η εφημερίδα σας, εντυπωσιάστηκα τα μάλα που βγάλατε επιτέλους μια είδηση ικανή να προκαλέσει αληθινή έκπληξη σε όλους τους κατοίκους αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας: ένας εν ενεργεία αναπληρωτής υπουργός αναγκάζεται να καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό βάζοντας υποθήκη το σπίτι του (η αξία του οποίου ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ την αξία του δανεισμού) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου!!!

Πράγματι, στη χώρα όπου Υπουργοί και βουλευτές ζούσαν επί δεκαετίες πολυτελή και ανέφελο βίο, διεξάγοντας γιγαντιαίες προεκλογικές καμπάνιες, χωρίς να αναρωτιέται κανείς, ούτε ασφαλώς η εφημερίδα σας, για το πού έβρισκαν τα χρήματα (τα οποία πάντα προέρχονταν από «οικογενειακές περιουσίες» ή «από επιχειρηματική δραστηριότητα» των συζύγων τους ή ακόμη και από τον ιδρώτα της εργασίας τους βρε αδελφέ, διότι ήταν όλοι δουλευταράδες και νοικοκύρηδες) βρέθηκε ο …… κουζουλός που αντί να προτιμήσει την ανεπίσημη «διευκόλυνση» από «φίλους» επιχειρηματίες (οι οποίοι βέβαια με τη σειρά τους προσέφευγαν σε τραπεζικές χρηματοδοτήσεις με εγγυήσεις «ΑΕΡΑ») ή από τους πόρους που διαθέτει το ίδιο το Υπουργείο του, πήγε και χρεώθηκε για πολλά χρόνια στις Τράπεζες για να μπορέσει να επισκευάσει το σπίτι του και να πληρώσει τους λογαριασμούς του.

-Επειδή όμως, παλικάρια, εγώ θέλω να μιλάω και να περπατάω χωρίς να παίρνω άδεια από κανέναν «φίλο» – διευκολυντή μου,να τους κοιτάω όλους ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ και να κάνω αυτό που πρέπει για τον κόσμο και όχι για την ελίτ

-Και επειδή από τον Οκτώβρη του 15 αναγκαστικά σταμάτησα, λόγω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρούργου-εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρόνια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά μου

-Και επειδή η γυναίκα μου δεν έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες να μου χρηματοδοτεί τις προεκλογικές εκστρατείες, ούτε για να προσλάβει επικοινωνιολόγους να μου “φτιάξουν” το προφίλ, αλλά αντίθετα δουλεύει σκληρά για να καλύψουμε τις ανάγκες που έχουμε στην οικογένεια μας (μια κόρη φοιτήτρια σε άλλη πόλη και μια άλλη κόρη στην προετοιμασία για πανελλήνιες εξετάσεις)

-Και επειδή θα είμαι πάντα, γιατί έτσι ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΑ ο “αγροίκος και ορεσίβιος” που προτιμώ να χάσω το σπίτι μου αν δεν έχω να πληρώσω το δάνειό μου, παρά να πουληθώ και να ξεφτιλιστώ σαν τόσους και τόσους -κατά τα άλλα ‘κυριλέδες’- πολιτικούς.

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την “ευγενική” φιλοξενία στο πρωτοσέλιδό Σας! Μόνο ως τιμητικό μπορώ να εκλάβω ότι, αφού δεν μπορείτε να μου προσάψετε καμία λαμογιά και κανένα σκάνδαλο (που εναγωνίως και εις μάτην ψάχνετε να βρείτε τρία χρόνια και εμένα ως δήμαρχο και υπουργό και μέχρι τους όγδοου βαθμού συγγενείς μου) αποφασίσατε να πληροφορήσετε το αναγνωστικό κοινό ότι βρέθηκε τελικά ο … “άγριος και αγενής” υπουργός που πάει και υποθηκεύει το σπίτι του για να πάρει δάνειο από τράπεζα , αντί να δώσει «αέρινες» εγγυήσεις ή να απευθυνθεί απλώς σε “καλούς φίλους” και ευγενικούς χορηγούς από τους οποίους βρίθει αυτή η Χώρα …

ΥΓ Και τώρα που ξεκαθάρισα τα του δανείου και της ευπρέπειας ας μας πουν οι συντάκτες:

Πως πήρε το Πρωτο ΘΕΜΑ-ΦΛΕΜΑ 33 εκατομμύρια δάνεια και συνεχίζει να λειτουργεί με ζημιές 8,5 εκ και 11 εκατ χρέη στο Δημοσιο;

Πώς και γιατί εφοπλιστής έδωσε 1,8 εκ μέσω ελβετικής Τράπεζας στον Τ Καραμητσο για να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εφημερίδα;;;
(ο ίδιος Εφοπλιστης που έδωσε 800.000 ευρω στην επιςης χρεωμένη εταιρεία της Μαρέβα Γκραμπόβσκι -Μητσοτάκη)

ΕΙΣΤΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ !!!

ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ,ΝΑΙ ,ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ …..γιατι εγω ειμαι καθαρός και σεις βρώμικοι ….Γι αυτο σας ΕΧΩ !!!!
Παύλος Πολακης Αναπλ Υπ Υγειας».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ