ΠολιτικήΙΣΑ: SOS για την κατάργηση του clawback - Νέο αρνητικό ρεκόρ

ΙΣΑ: SOS για την κατάργηση του clawback – Νέο αρνητικό ρεκόρ

- Advertisement -

SOS εκπέμπει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), μετά την ανακοίνωση του clawback, για το μήνα Μάρτιο, για μικροβιολογικές εξετάσεις που είναι σχεδόν 45%, και αποτελεί αρνητικό ρεκόρ, επιχειρώντας τη διευθέτηση του χρόνιου αυτού προβλήματος που απειλεί τη βιωσιμότητα των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

SOS εκπέμπει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), μετά την ανακοίνωση του clawback, για το μήνα Μάρτιο, για μικροβιολογικές εξετάσεις

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο ΙΣΑ, στηρίζει τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που παίρνουν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί και τάσσεται στο πλευρό τους, διεκδικώντας την κατάργηση του άδικου αυτού μέτρου που εάν συνεχιστεί θα οδηγήσει σε κατάρρευση την ΠΦΥ. στην οποία στην στηρίζεται το 90% της Δημόσιας Υγείας.

Στο μεταξύ, αίτημα συνάντησης με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατέθεσε το Συντονιστικό Όργανο για το clawback στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το Συντονιστικό ΠΦΥ:
Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων ως Υπουργός Υγείας και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας.

Το έργο που έχετε να διατέλεσετε είναι σίγουρα δύσκολο και με αρκετές προκλήσεις.

Μία από αυτές, είναι τα υψηλά ποσοστά clawback στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ιδιαίτερα στις ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις.

Το clawback που κοινοποιήθηκε σήμερα στους παρόχους υγείας και αφορά στον μήνα Μάρτιο, για τις μικροβιολογικές εξετάσεις, είναι σχεδόν 45%, αρνητικό ποσοστό ρεκόρ όλων των εποχών!!!

Εξαιτίας του ανεξέλεγκτου πλέον clawback, που ήρθε στα χέρια σας προς διαχείριση, ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας για τη συζήτηση των θεμάτων που άπτονται του clawback των διαγνωστικών εξετάσεων, της χρηματοδότησης της Π.Φ.Υ. καθώς κ των μέτρων που μπορούν να ληφθούν για τον περιορισμό των περικοπών αυτών.

Η συνέχιση αυτών των μέτρων περικοπών στις δαπάνες των διαγνωστικών εργαστηρίων, πολυϊατρείων κ κλινικοεργαστηριακών ιατρών θα αφανίσει την Π.Φ.Υ. στην οποία στην στηρίζεται το 90% της Δημόσιας Υγείας.

Σας ευχόμαστε και πάλι καλή επιτυχία και αναμένουμε την συνάντηση μαζί σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ