ΠολιτικήH ΕφΣυν «καρφώνει» το Εθνος ότι κατάπιε την υπόθεση Novartis

H ΕφΣυν «καρφώνει» το Εθνος ότι κατάπιε την υπόθεση Novartis

- Advertisement -

Κατά μέτωπο επίθεση εξαπολύει η Εφημερίδα των Συντακτών κατά της εφημερίδας Έθνος για τη στάση της απέναντι στην πολύκροτη υπόθεση, κατηγορώντας την για μετάλλαξη από «κόκκινη σε μπλε» μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης (δείτε εδώ), που φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Κανελλόπουλου:

Περίεργο, πολύ περίεργο: τις τελευταίες ημέρες το «Εθνος» δεν αναφέρεται καν στο σκάνδαλο της Novartis! Την Κυριακή δεν είχε τίποτε (εκτός και αν το έβαλε στο TV Εθνος και μας ξέφυγε), τη Δευτέρα το πέρασε ξώφαλτσα μέσα σε ένα άλλο, άσχετο, ρεπορτάζ και σήμερα δεν αφιερώνει ούτε μονόστηλο. Προφανώς τα ρεπορτάζ των άλλων εφημερίδων (ακόμα κι εκείνων που θεωρούν πως πρόκειται για σκευωρία) προέρχονται από άλλον πλανήτη.

Το περίεργο είναι που στις 26 Φεβρουαρίου η εφημερίδα δημοσίευε δημοσκόπηση που έλεγε ότι το 66% των πολιτών θεωρεί πως αποτελεί σκάνδαλο η υπόθεση Novartis.

Είναι γνωστό πως το «Εθνος» βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο του Ιβάν Σαββίδη με την 24 Media του Δημήτρη Μάρη να μην έχει σχέση με την έκδοση. Είναι γνωστό αυτό, δεν χρειαζόταν καν να δούμε τη δισέλιδη συνέντευξη του Ανθιμου στο κυριακάτικο Εθνος για να το καταλάβουμε.

Η εφημερίδα λοιπόν που πλέον είναι μπλε και όχι κόκκινη στην 1η της σελίδα, κρίνει πως το σκάνδαλο Novartis δεν αποτελεί ούτε καν θέμα της επικαιρότητας. Και το αφήνει εκτός ύλης. Ούτε τους πολιτικούς λόγους κατανοούμε ούτε τους δημοσιογραφικούς για τους οποίους γίνεται αυτό. Για το πρώτους βέβαια θα υπάρξει εξήγηση αργά ή γρήγορα, για τους δεύτερους λίγο δύσκολο…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ