ΠολιτικήΓεωργιάδης: Το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων στο ΕΣΥ

Γεωργιάδης: Το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων στο ΕΣΥ

- Advertisement -

Για τα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), την ακρίβεια και τις ευρωεκλογές μίλησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Τέρενς Κουίκ και της Έρης Πανάγου.

Για τα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), την ακρίβεια και τις ευρωεκλογές μίλησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Τέρενς Κουίκ και της Έρης Πανάγου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι είναι πραγματικό το πρόβλημα με τις ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία αλλά ξεκαθάρισε ότι ήδη έχουν προσληφθεί 16.000 άτομα. «Ο συνολικός αριθμός υπηρετούντων γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ σήμερα είναι περίπου 20.000 άτομα περισσότερα, 16.000 για την ακρίβεια από το 2019», είπε ο υπουργός Υγείας.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα μία πίεση στην ειδικότητα των αναισθησιολόγων κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως σε γενικούς γιατρούς και ακτινολόγους».

«Φέτος έχουμε το μεγαλύτερο ετήσιο πρόγραμμα προσλήψεων μονίμου προσωπικού στο ΕΣΥ από την ίδρυση του το 1983. Έχουμε προκηρύξει 6.500 θέσεις. Προκηρύξαμε 700 θέσεις γιατρών οι 156 θέσεις έμειναν άγονες. Θα τις ξαναπροκηρύξουμε», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επιπλέον σημείωσε ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα για τους γιατρούς είναι πολύ υψηλότεροι και γι’ αυτό το ΕΣΥ δεν είναι ελκυστική επιλογή. «Όλες οι μεταρρυθμίσεις που κάνουμε είναι για να καταστήσουμε την παραμονή των γιατρών στο ΕΣΥ πιο ελκυστική», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για την ακρίβεια παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά σημείωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «έγινε ρεζίλι των σκυλιών» όταν αναφέρθηκε στην τιμή της φέτας.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές σημείωσε ότι «έχω πολλή δουλειά. Όλοι τρέχουμε ανά την επικράτεια. Κυνηγάμε και την τελευταία ψήφο. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

«Η αποχή με ανησυχεί και με θλίβει. Η Δημοκρατία είναι από τους αρχαίους χρόνους το πολίτευμα των παρόντων. Οι παρόντες μετράνε ποτέ οι απόντες», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Παdς ανθρώπους μέσα στα επόμενα 10 χρόνια», κατέληξε ο ερευνητής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ