ΠολιτικήΓεωργιάδης: Μόνο μέσω ΑΣΕΠ το μόνιμο προσωπικό στο ΕΣΥ

Γεωργιάδης: Μόνο μέσω ΑΣΕΠ το μόνιμο προσωπικό στο ΕΣΥ

- Advertisement -

Σε αναζήτηση κινήτρων ώστε να καταστεί ελκυστική η παραμονή αναισθησιολόγων στο ΕΣΥ, βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας, όπως γνωστοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Θρασκιά.

Σε αναζήτηση κινήτρων ώστε να καταστεί ελκυστική η παραμονή αναισθησιολόγων στο ΕΣΥ, βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας, όπως γνωστοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Θρασκιά
Άδωνις Γεωργιάδης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, το έλλειμμα σε αναισθησιολόγους είναι παγκόσμιο και σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αποτελεί δυνητικό κίνδυνο για όλα τα εθνικά συστήματα υγείας και βεβαίως και για το δικό μας. «Πολλοί αναισθησιολόγοι πήγαν στο εξωτερικό ενώ αρκετοί προσανατολίστηκαν στον ιδιωτικό τομέα,όπου τον μήνα οι αμοιβές τους μπορεί να φτάσουν έως και τις 12.000 ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να δώσει στο ΕΣΥ», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Απογευματινά χειρουργεία

Ως ένα κίνητρο προκειμένου οι αναισθησιολόγοι του ΕΣΥ, να μπορέσουν να αυξήσουν το εισόδήμά τους, προσδιόρισε τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, ενώ γνωστοποίησε ότι προκηρύχθηκαν 8 θέσεις ΔΕΠ στο Αριστοτέλειο, με την προσδοκία να πάρουν θέσεις στο Πανεπιστήμιο οι αναισθησιολόγοι που υπηρετούν στο ΕΣΥ.

Γεωργιάδης για συμβασιούχους στην καθαριότητα στο νοσοκομείο «Άγιο Σάββας
«Όποιος κρατήσει συμβασιούχο ορισμένου χρόνου,ενώ έχει λήξει η σύμβασή του, έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, σχετικά με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Μονιμοποιήσεις

Ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι όποιος υπόσχεται μονιμοποίηση από το παράθυρο, κοροϊδεύει γιατί τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων την απαγορεύει το Σύνταγμα. Ειδικά για τον «Άγιο Σάββα», ανέφερε ότι από τα 90 άτομα που από το 2019 απασχολούνται στην καθαριότητα του νοσοκομείου,σήμερα έχουν μείνει 56, εκ των οποίων οι 22 αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα υγείας και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. «Το έργο, λοιπόν,δεν εκτελείται και η διοίκηση αναγκάστηκε να πάει σε εργολάβους», είπε ο Υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: Μόνιμοι στο δημόσιο μπαίνουν μόνο μέσω ΑΣΕΠ και με κανέναν άλλον τρόπο.

« Μην επικαλείστε το Σύνταγμα, γιατί το έχετε κάνει κουρελόχαρτο, όταν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια βρήκατε το τρικ να το παρακάμψετε», είπε απευθυνόμενος στον Υπουργό, ο Γιώργος Λαμπρούλης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ