ΠολιτικήΓεωργιάδης: Με την αναστολή χειρουργείων εκβιάζονται τα παιδιά

Γεωργιάδης: Με την αναστολή χειρουργείων εκβιάζονται τα παιδιά

- Advertisement -

Για πολιτικά παιχνίδια κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τους γιατρούς και το προσωπικό του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Για πολιτικά παιχνίδια κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τους γιατρούς και το προσωπικό του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ερωτηθείς -μεταξύ άλλων- για το θέμα με τους αναισθησιολόγους στα δύο μεγάλα νοσοκομεία Παίδων της Αττικής ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Συνεχώς προκηρύσσουμε θέσεις αναισθησιολόγων και στα δύο αυτά νοσοκομεία. Αν θυμάμαι καλά από τις 8 θέσεις πληρώθηκαν οι 3 γιατί δεν πήγαν άλλοι. Έχουμε ήδη δεσμευτεί και στους συνδικαλιστές και στην ΕΙΝΑΠ και σε όλους ότι μόλις βγουν οι τελικοί πίνακες του ήδη διεξαχθέντος διαγωνισμού θα προκηρύξουμε και άλλες θέσεις αναισθησιολόγων με άλλο τρόπο, δηλαδή επιμελητές Α, επιμελητές Β».

Αποφάσεις

«Ως προς το «Αγία Σοφία», διεξήχθη εχθές ψηφοφορία στον χειρουργικό τομέα. 22 ψήφισαν κατά της αναστολής διενέργειας τακτικών χειρουργείων, 4 υπέρ της αναστολής και 2 λευκά. Άρα, όσον αφορά το «Αγία Σοφία» δεν θα γίνει τελικώς η αναστολή, θα γίνουν κανονικά τα χειρουργεία. Όσον αφορά το «Αγλαΐα Κυριακού» εμμένει ο χειρουργικός τομέας, κατά τη γνώμη μου πολύ κακώς, στην απόφασή τους να προχωρήσουν σε αναστολή. Θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου σήμερα αφού λάβει την γραπτή τους απόφαση και θα λάβει τις αποφάσεις που πρέπει για τη συνέχεια των χειρουργείων. Οι χειρουργοί και οι γιατροί παραμένουν δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν είναι εθελοντική η προσφορά στο δημόσιο».

«Με μεγάλη μου λύπη λέω ότι οι ευρωεκλογές έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτή τους την απόφαση. Διότι όταν βγάζεις μια απόφαση που έχει μέσα μια σειρά αιτημάτων που δεν είναι αιτήματα του Μαΐου του ’24 αλλά είναι διαχρονικά αιτήματα που έχεις εκφράσει και το ’23, και το ’22, και το ’19, και το ’18, και το ’17, και το ’16 και αποφασίζεις την αναστολή 10 μέρες προ των ευρωεκλογών, δικαιούμαι και εγώ να πω, ότι έχει έντονη πολιτική χροιά. Δεν μπορεί όμως αυτό να γίνεται με εκβιασμό των παιδιών. Γιατί όταν ένας χειρουργικός τομέας λέει «σταματάω τα τακτικά χειρουργεία» δεν εκβιάζει τον Υπουργό, τα παιδιά εκβιάζει».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ