ΠολιτικήΓεωργιάδης για κινητοποιήσεις: Κανένα νοσοκομείο δεν σταμάτησε

Γεωργιάδης για κινητοποιήσεις: Κανένα νοσοκομείο δεν σταμάτησε

- Advertisement -

Στη χθεσινή στάση εργασίας των ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ, αναφέρθηκε, με αναρτησή του στην πλατφόρμα ”Χ”, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι, η συμμετοχή ήταν μόλις στο 0,33% και αναρωτήθηκε: «πώς γίνεται όλα στην Υγεία να “πηγαίνουν τόσο χάλια” και όμως κανείς από τα μέλη τους να μήν τους ακολουθεί».

Στη χθεσινή στάση εργασίας των ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ, αναφέρθηκε, με αναρτησή του στην πλατφόρμα ”Χ”, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι, η συμμετοχή ήταν μόλις στο 0,33% και αναρωτήθηκε: «πώς γίνεται όλα στην Υγεία να “πηγαίνουν τόσο χάλια” και όμως κανείς από τα μέλη τους να μήν τους ακολουθεί».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο κ. Γεωργιάδης παράλληλα κάλεσε σε διάλογο όλες τις πλευρές. «Εγώ πάντως πριν την έκδοση των εφαρμοστικών των νόμων μας ΚΥΑ θα τους καλέσω όλους σε καλόπιστο διάλογο αλλιώς θα προχωρήσουμε μόνοι μας δυστυχώς πράγμα που δεν επιθυμούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

Το είχα επισημάνει και ως Υπουργός Εργασίας, το συναντώ και ως Υπουργός Υγείας. Οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις μετά από πολλά έτη που λένε «όχι σε όλα» απλά δεν εκπροσωπούν σχεδόν κανέναν. Χθες οι ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ (οι δύο μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις τον ιατρών του ΕΣΥ) είχαν προκηρύξει στάση εργασίας.

Αφορμή είχε σταθεί η κρίση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» κρίση που είχε ήδη λυθεί πριν την κινητοποίηση τους, όμως αυτοί έκριναν σκόπιμο να προχωρήσουν για να δείξουν την δυσαρέσκεια του χώρου της Υγείας κατά της Κυβερνήσεως και ειδικά κατά εμού.

Μόλις έλαβα τα αναλυτικά στοιχεία της συμμετοχής στην χθεσινή τους λοιπόν πολυδιαφημισμένη κινητοποίηση: 0,33% ποσοστό συμμετοχής…..άνθρακες ο θησαυρός κανένα νοσοκομείο δεν σταμάτησε την λειτουργία του, κανένα χειρουργείο δεν ακυρώθηκε, βασικά εάν δεν υπήρχε το σημερινό πρωτοσέλιδο της @DimokratiaGr που κάνει φιλότιμες ομολογώ προσπάθειες να δείξει ότι ο κόσμος της Υγείας «βράζει», δεν θα θυμόταν κανένας καν ότι είχε υπάρξει τέτοια γενική στάση εργασίας χθες….θα συμβούλευα όλες αυτές τις οργανώσεις να προβληματιστούν σοβαρά πώς γίνεται όλα στην Υγεία να «πηγαίνουν τόσο χάλια» και όμως κανείς από τα μέλη τους να μήν τους ακολουθεί.

Μετά τις Ευρωεκλογές που το πολιτικό θερμόμετρο θα έχει πέσει, ελπίζω να καταλάβουν όλοι ότι έχει έρθει η ώρα να κάνουμε διάλογο χωρίς τις γνωστές ετικέτες και ναι εγώ ψηφίζω εδώ και 4 μήνες τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ εδώ και 40 χρόνια και απ´ότι φαίνεται από το 0,33% της συμμετοχής στην κινητοποίηση τους, μάλλον οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται περισσότερο από τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους ότι έχει έρθει πράγματι η ώρα να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε, σημείωσε ο Άδωνις Γεωργίαδης και πρόσθεσε:

Εγώ πάντως πριν την έκδοση των εφαρμοστικών των νόμων μας ΚΥΑ θα τους καλέσω όλους σε καλόπιστο διάλογο αλλιώς θα προχωρήσουμε μόνοι μας δυστυχώς πράγμα που δεν επιθυμούμε….0,33% ποσοστό συμμετοχής….καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ