ΠολιτικήΓεωργιάδης: Εντός της ημέρας η ρύθμιση για τα γενόσημα

Γεωργιάδης: Εντός της ημέρας η ρύθμιση για τα γενόσημα

- Advertisement -

Μετά τις διαμαρτυρίες από πολίτες αλλά και φαρμακευτικούς συλλόγους για επιπλέον κόστος στα γενόσημα, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδη δήλωσε στην ΕΡΤ, ότι μέσα στην ημέρα έρχεται σχετική ρύθμιση, με την οποία δεν θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση που να ξεπερνά τα 3 ευρώ. Δηλαδή για κανένα γενόσημο φάρμακο η διαφορά ασφαλιστικής τιμής και λιανικής τιμής δεν θα ξεπερνάει το ποσό αυτό.

Μετά τις διαμαρτυρίες από πολίτες αλλά και φαρμακευτικούς συλλόγους για επιπλέον κόστος στα γενόσημα, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδη δήλωσε στην ΕΡΤ, ότι μέσα στην ημέρα έρχεται σχετική ρύθμιση, με την οποία δεν θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση που να ξεπερνά τα 3 ευρώ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, «η εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη καμία φορά δημιουργεί προβλήματα που δεν έχουμε υπολογίσει. Κλήθηκα να εφαρμόσω μια απόφαση των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών όσον αφορά την εξίσωση της ασφαλιστικής και της λιανικής τιμής στα γενόσημα φάρμακα.

Η βούληση μου ποτέ δεν ήταν η υπερβολική επιβάρυνση των πολιτών για αυτό το λόγο άμεσα εντός της ημέρας θα υπάρξει μια υπουργική απόφαση που θα κλειδώνει τη διαφορά στα 3 ευρώ κατά ανώτατη τιμή. Αυτό θεραπεύει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που διαβάσατε και πολλοί μας είπαν και δικαίως τα παράπονα τους και οδηγεί και σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς εμείς θα εξακολουθούμε να αποζημιώνουμε το φθηνότερο γενόσημο αλλά και θα αποφύγουμε τις υψηλές επιβαρύνσεις».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ