ΠολιτικήΦυλάκιση 3 ετών για fake news που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια...

Φυλάκιση 3 ετών για fake news που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

- Advertisement -

Ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια προβλέπεται για τη διάδοση και διασπορά ψευδών ειδήσεων (fake news), αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια προβλέπεται για τη διάδοση και διασπορά ψευδών ειδήσεων (fake news), αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας τόνισε ότι η Πολιτεία εξετάζει τρόπους προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο διασποράς fake news, αναφορικά με την πανδημία.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε, επίσης, στο άρθρο 151 του νέου ποινικού κώδικα το οποίο προβλέπει φυλάκιση έως και 3 χρόνια για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και υπογράμμισε ότι αν διαπιστωθεί ότι οι υπάρχουσες διατάξεις δεν είναι αποτελεσματικές, η Πολιτεία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αυστηροποιήση των ποινών για την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Τι προβλέπεται για παραβίαση της καραντίνας

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι για την παραβίαση της καραντίνας για τον κορωνοϊό το αδίκημα έγκειται στο 285 άρθρο του ποινικά κώδικά, που προβλέπει φυλάκιση έως και 10 έτη αν κάποιος κριθεί υπαίτιος για το θάνατο ενός ανθρώπου, και μεγαλύτερες ποινές αν προκληθεί θάνατος περισσότερων ανθρώπων.

«Το ζήτημα είναι να μη φθάσουμε στην εφαρμογή των ισχύουσων διατάξεων αλλά να προλάβουμε πριν φτάσουμε εκεί», τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ