ΠολιτικήΕπέκταση ελέγχου στο χώρο φαρμάκου -Εταιρείες στο μικροσκόπιο

Επέκταση ελέγχου στο χώρο φαρμάκου -Εταιρείες στο μικροσκόπιο

- Advertisement -

Επιπλέον τέσσερις φαρμακευτικές εταιρείες μπαίνουν στο “μικροσκόπιο” ελέγχου για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά.

Επιπλέον τέσσερις φαρμακευτικές εταιρείες μπαίνουν στο "μικροσκόπιο" ελέγχου για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) κατόπιν εντολής του υπουργείου Υγείας και έπειτα από καταγγελία για υποεφοδιασμό της αγοράς, θα ελέγξει τα στοιχεία σε 4 επιπλέον φαρμακευτικές εταιρείες, φτάνοντας συνολικά στις 9 μαζί με τις 5 προηγούμενες.

Το ύψος του καταγγελλόμενου υποεφοδιασμού ανέρχεται στο 60% σε κάποιες περιπτώσεις και αφορά φάρμακα όλων των θεραπευτικών κατηγοριών.

Στις 22 Νοεμβρίου έπειτα από καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων για φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν μειωμένες ποσότητες φαρμάκων, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή στον ΕΟΦ να ελεγχθούν πέντε πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αποφάσισε να ελεγχθούν άμεσα 5 πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, που φέρεται ότι εισάγουν μικρότερες ποσότητες φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Εάν διαπιστωθούν παραβάσεις, «θα επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές», διεμήνυσε ο υπουργός στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, στις οποίες θα διενεργηθεί έλεγχος για τεχνητή πρόκληση ελλείψεων φαρμάκων από την ελληνική αγορά. Ο έλεγχος αποφασίστηκε μετά από καταγγελία των φαρμακοθηκαρίων.

Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας

«Έδωσα σήμερα εντολή στον ΕΟΦ να ελέγξει 5 πολυεθνικές εταιρείες που φέρεται ότι εισάγουν μικρότερες ποσότητες στην Ελληνική επικράτεια από όσες απαιτούνται για την κάλυψη του πληθυσμού και σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό να επιβληθούν οι αυστηρότερες των ποινών στις συγκεκριμένες εταιρείες. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι κανένας δεν θα παίζει με τη δημόσια υγεία και τα φάρμακα των πολιτών», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης.

Το μέτρο αυτό έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων μέτρων που έχουν ληφθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων και συγκεκριμένα:

α) η έκδοση της επικαιροποιημένης λίστα απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών που θα αναρτηθεί σήμερα,

β) η ηλεκτρονική συνταγογράφηση των ελλειπτικών φαρμάκων και

γ) η αύξηση των εισαγωγών

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ