ΠολιτικήΈνωση Παθολόγων: 3 παρεμβάσεις για την ανόρθωση του ΕΣΥ

Ένωση Παθολόγων: 3 παρεμβάσεις για την ανόρθωση του ΕΣΥ

- Advertisement -

Θετικό βήμα θεωρεί η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος (ΕΕΠΕ), τη νομοθέτηση ενιαίου νομικού πλαισίου για την συνεργασία ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ.

Θετικό βήμα θεωρεί η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος (ΕΕΠΕ), τη νομοθέτηση ενιαίου νομικού πλαισίου για την συνεργασία ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ωστόσο, χαρακτηρίζει, την συγκεκριμένη παρέμβαση ως τμηματική, που μπορεί μόνο εν μέρει να εξυπηρετήσει υπάρχουσες προβληματικές καταστάσεις και δεν θα αλλάξει την συνολική προβληματική εικόνα του ΕΣΥ.

«Είναι σαφές ότι το σύστημα υγείας στην μετά COVID εποχή παρουσιάζει ολοένα και συχνότερα επικίνδυνα σημάδια πολυεπίπεδης δυσλειτουργίας. Δυστυχώς η έλλειψη στελεχών, λόγω αποχωρήσεων προς συνταξιοδότηση, ή στον ιδιωτικό τομέα, επιτείνει το πρόβλημα, που θεωρούμε ότι παρόλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε τοπικό επίπεδο, δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς.

Έκδηλη είναι πλέον η ανάγκη παρεμβάσεων προκειμένου να ανακοπεί η πτωτική πορεία του ΕΣΥ. Θεωρούμε θετικό βήμα την νομοθέτηση ενιαίου νομικού πλαισίου με το άρθρο 33 του Νόμου 5107/2024, για την συνεργασία των ιδιωτών ιατρών με το ΕΣΥ.

Από την άλλη, όμως, αποτελεί τμηματική παρέμβαση, που μπορεί εν μέρει να εξυπηρετήσει υπάρχουσες προβληματικές καταστάσεις, όμως δεν θα αλλάξει την συνολική προβληματική εικόνα του ΕΣΥ», αναφέρει η Ένωση σε σχετική ανακοίνωση.

Τρεις παρεμβάσεις για την ανόρθωση του ΕΣΥ

Η ΕΕΠΕ, θεωρεί ότι, η ανόρθωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας χρειάζεται:

  • Στιβαρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που θα αποφορτίσει τα νοσοκομεία
  • Ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Ουσιαστικό συντονισμό των δομών για την εξυπηρέτηση των ασθενών

«Επειδή θα πρέπει να γίνει επιλέξιμη η ένταξη των νέων γιατρών στο ΕΣΥ απαιτούνται γενναίες ενισχύσεις στις οικονομικές τους απολαβές, αλλά και ελκυστικές εργασιακές ρυθμίσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ