ΠολιτικήΔυναμική παρουσία της Amgen στο Delphi Economic Forum IX

Δυναμική παρουσία της Amgen στο Delphi Economic Forum IX

- Advertisement -

Η Amgen Hellas συμμετείχε και φέτος ενεργά στο Delphi Economic Forum IX, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως και τις 13 Απριλίου 2024 στους Δελφούς. Την εταιρεία εκπροσώπησε ο κ. Χρήστος Μπούκης με ομιλία του στο πάνελ με θέμα: «Accessibility and Affordability: Reforming Healthcare for all».

Η Amgen Hellas συμμετείχε και φέτος ενεργά στο Delphi Economic Forum IX, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως και τις 13 Απριλίου 2024 στους Δελφούς. Την εταιρεία εκπροσώπησε ο κ. Χρήστος Μπούκης με ομιλία του στο πάνελ με θέμα: «Accessibility and Affordability: Reforming Healthcare for all».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπούκης, Value, Access & Policy Lead της Amgen στην Ελλάδα, επικεντρώθηκε αρχικά στην παρουσίαση του μηχανισμού που βρίσκεται πίσω από τη διάθεση των φαρμακευτικών σκευασμάτων στους ασθενείς. Μάλιστα, όπως ο ίδιος υπογράμμισε:

«Στην Ελλάδα οι αρχές της προσβασιμότητας και της προσιτότητας των φαρμακευτικών σκευασμάτων βρίσκονται στον πυρήνα κάθε συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, ενώ τον πλήρη έλεγχο διάθεσης και κοστολόγησής τους τον έχει το κράτος. Οι τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων καθορίζονται από το κράτος με συγκεκριμένο μηχανισμό και η κατανάλωση δεν ελέγχεται, ούτε παρακολουθείται. Έτσι, κάθε ασθενής έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε θεραπεία του συνταγογραφεί ο γιατρός του, ανεξαρτήτως του κόστους της. Ταυτόχρονα, ας μην ξεχνάμε, ότι το σύγχρονο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης οφείλει να διέπεται από τις αρχές της δικαιοσύνης, της βιωσιμότητας και της σταθερότητας, καθώς και να είναι διαφανές και άμεσο».

Ως προς αυτή την πραγματικότητα, καταλυτικής σημασίας κρίνεται η συμμετοχή και συνεργασία όλων των συνεργαζόμενων μερών για ένα καλύτερο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης προς όφελος των ασθενών. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο χώρο του φαρμάκου και της υγείας οφείλουν να αποσκοπούν στη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών και φαρμάκων για τους ασθενείς. Η εξασφάλιση μιας επαρκούς χρηματοδότησης σύμφωνα με τις ανάγκες του πληθυσμού, η ανάπτυξη ενός ανεξάρτητου μηχανισμού αξιολόγησης της αξίας (HTA), η οποία θα ποσοτικοποιεί την προστιθέμενη αξία κάθε παρέμβασης στην υγεία αλλά και η σύσταση μιας ειδικής ομάδας εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, είναι μερικά από τα βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη και υλοποίηση ενός σχεδίου μεταρρύθμισης που θα εστιάζει στη μείωση της γραφειοκρατίας και της πολυπλοκότητας του συστήματος υγείας.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Μπούκης επισήμανε ως «απαραίτητη» τη συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων μερών, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα κοινό όραμα και ένας κοινός στόχος γύρω από την υγειονομική περίθαλψη και αναφορικά με την ισότιμη και δίκαιη πρόσβαση όλων των ασθενών σε θεραπείες και φαρμακευτικά σκευάσματα.

Σχετικά με την Amgen

Η Amgen, με γνώμονα την επικέντρωση της στα θεραπευτικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει η βιολογία στους ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, εστιάζεται στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη, την παραγωγή και διάθεση καινοτόμων θεραπειών. Η προσέγγιση αυτή, μέσω της χρήσης εργαλείων όπως η προηγμένη ανθρώπινη γενετική, στοχεύει στη διαλεύκανση της πολυπλοκότητας της νόσου και την κατανόηση των βασικών αρχών της ανθρώπινης βιολογίας.

Η Amgen, επικεντρώνεται σε θεραπευτικές περιοχές όπου εντοπίζεται ακάλυπτη ιατρική ανάγκη, αξιοποιώντας την πολύχρονη εξειδίκευση και βαθιά γνώση της παραγωγής βιολογικών παραγόντων προς όφελος της βελτίωσης της ζωής των ασθενών. Πρωτοπόρος στο χώρο της βιοτεχνολογίας και της έρευνας από το 1980, η Amgen αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, με θεραπείες που έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα από τα πιο πρωτοποριακά χαρτοφυλάκια νέων μορίων στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία με δυναμική να οδηγήσουν σε νέες, επαναστατικές θεραπευτικές προσεγγίσεις στην μελλοντική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ