ΠολιτικήΔράσεις ύψους 40.000.000 ευρώ για την υποστήριξη των ΑμεΑ

Δράσεις ύψους 40.000.000 ευρώ για την υποστήριξη των ΑμεΑ

- Advertisement -

Σειρά έργων και δράσεων για την υποστήριξη ανθρώπων με αναπηρίες (ΑμεΑ) χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία» την οποία διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Σειρά έργων και δράσεων για την υποστήριξη ανθρώπων με αναπηρίες (ΑμεΑ) χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία»

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Βασικό χαρακτηριστικό ήταν η μαζική συμμετοχή συλλόγων, μαθητών, γονέων και πολιτών στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες, αλλά και η υποστήριξη από Παραολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές, από τους Δήμους Λαμιέων, Χαλκιδέων, Καρπενησίου, Αγράφων, Δελφών, Λεβαδέων, Θηβαίων, Τανάγρας, όπως και από τα παραρτήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι άξονες των δράσεων

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εφαρμόζει ήδη ανάλογες πολιτικές και δίνει λύσεις για την υποστήριξη πολιτών με Αναπηρίες μέσα από τη πρότυπη δομή «ΓΕΦΥΡΑ», και με χρηματοδοτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ, από τα διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία, για έργα (βλέπε πίνακα) και δράσεις που αφορούν ενδεικτικά:

  • Προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία.
  • Συμμετοχή τους σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
  • Ισότιμη πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.
  • Αναβάθμιση κοινωνικών υποδομών ως προς την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και των εμποδιζόμενων ατόμων.

«Η 3η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης ολοκληρώθηκε και μας άφησε ένα αίσθημα εφορίας και αισιοδοξίας, γιατί κάνουμε όλοι μαζί, ως κοινωνία, σημαντικά βήματα προόδου σε ότι αφορά την συμπερίληψη και την υποστήριξη συμπολιτών μας με Αναπηρίες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Είδαμε αυτές τις ημέρες παιδιά τυπικής ανάπτυξης και μη τυπικής ανάπτυξης να παίζουν μαζί! Είδαμε πρωταθλητές, όπως ο Δημήτρης Παπανικολάου να μιλούν ανοιχτά για προσωπικά τους βιώματα και να παροτρύνουν κάθε συμπολίτη μας με ειδικές ανάγκες, να μην μένει στο περιθώριο. Συνεχίζουμε παράλληλα να δουλεύουμε για να δώσουμε λύσεις και να εξαλείψουμε τις ανισότητες. Και το κάνουμε, με χρηματοδοτήσεις άνω των 40 εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις, όπως -ενδεικτικά- η βελτίωση της πρόσβασης ΦμεΑ στα ΑΕΙ, τα κέντρα διημέρευσης ΑμεΑ, η ενίσχυση ιδιωτικών δομών ΑμεΑ, η στήριξη συνοδών ΑμεΑ»

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ