ΠολιτικήΑποζημίωση 1.800 ευρώ σε στρατιωτικούς γιατρούς για τα κενά του ΕΣΥ

Αποζημίωση 1.800 ευρώ σε στρατιωτικούς γιατρούς για τα κενά του ΕΣΥ

- Advertisement -

Αποζημίωση 1.800 ευρώ το μήνα προβλέπεται για τους στρατιωτικούς γιατρούς που μεταβαίνουν σε άλλο νομό, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες και κενά σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Αποζημίωση 1.800 ευρώ το μήνα προβλέπεται για τους στρατιωτικούς γιατρούς που μεταβαίνουν σε άλλο νομό, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες και κενά σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, οι ιατροί και το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που θα μεταβαίνουν σε άλλο νομό, θα λαμβάνουν επιπλέον ειδική αποζημίωση, η οποία για τους γιατρούς θα ανέρχεται στο ποσό των 1.800 ευρώ για κάθε μήνα που υπηρετούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε σχετικώς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη, για τις αποσπάσεις ιατρικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε φορείς του ΕΣΥ και τόνισε ότι το θέμα έχει θέσει στο υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομικών από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα και ότι θα γίνει πράξη με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την αυταπάρνηση και την αίσθηση καθήκοντος που επιδεικνύουν, αναφέροντας ότι κατανοεί απόλυτα ότι υπάρχει μια προσωρινή διατάραξη του ατομικού και οικογενειακού προγραμματισμού για τους στρατιωτικούς γιατρούς ακι το λοιπό προσωπικό των Ε.Δ. που καλούνται να μεταβούν σε έναν άλλο νομό.

Τέλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «αυτό που περισσεύει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το αίσθημα ευθύνης. Με την ίδια επιτυχία και αποτελεσματικότητα που προασπίζονται την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, προασπίζοντας την ευημερία των πολιτών, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ