ΠολιτικήΑποσύρθηκε η ρύθμιση για την είσοδο των ιδιωτών στο ΕΣΥ

Αποσύρθηκε η ρύθμιση για την είσοδο των ιδιωτών στο ΕΣΥ

- Advertisement -

Υπό το βάρος σφοδρών αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απέσυρε τη ρύθμιση για την παροχή έργου απο ιδιώτες γιατρους στο ΕΣΥ, ωστόσο είπε οτι θα την επαναφέρει την επόμενη εβδομάδα.

Υπό το βάρος σφοδρών αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απέσυρε τη ρύθμιση για την παροχή έργου απο ιδιώτες γιατρους στο ΕΣΥ, ωστόσο είπε οτι θα την επαναφέρει την επόμενη εβδομάδα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Δέχομαι τη Βουλή ως πεδίο διαλόγου και όχι αντιπαράθεσης. Δεν θέλω μια σημαντική μεταρρύθμιση να κρυφτεί πίσω από ένα διαδικαστικό ζήτημα», είπε ο κ. Γεωργιάδης που επισήμανε ωστόσο ότι η ρύθμιση ήταν αίτημα και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και άλλων φορέων του ιατρικού κόσμου.

Αντιδράσεις για τη ρύθμιση περί ιδιωτών

Την απόσυρσή της ρύθμισης ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ κάνοντας λόγο για προσβολή της Βουλής, καθώς η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, παρουσίασε τη ρύθμιση ως νομοτεχνική βελτίωση. «Είναι ένα άρθρο ολόκληρο που θα έπρεπε να έχει έρθει με τροπολογία. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Νομοτεχνική βελτίωση δεν προβλέπεται αυτό το πράγμα που κάνετε, δεν προλάβατε, δεν το προβλέψατε; Φέρτε το σε άλλο νομοσχέδιο, κάντε τροπολογία σε άλλο νομοσχέδιο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, χαρακτήρισε πολιτικά ιταμό τον τρόπο νομοθέτησης που επιλέγει η κυβέρνηση για μια ρύθμιση που θα έπρεπε να έχει ως τροπολογία συνοδευόμενη με την έκθεση του ΓΛΚ. «Έχετε τη λογική ό,τι γουστάρω κάνω γιατί έχω την πλειοψηφία στη Βουλή», σχολίασε ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ. Την απόσυρσή της ζήτησαν και Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας.

Στο μεταξύ, απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις της αντιπολίτευσης η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανέφερε ότι σχετικό αίτημα έθεσαν οι φορείς κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή. «Ο Υπουργός προανήγγειλε τη ρύθμιση και δεσμεύθηκε ότι θα κατατεθεί», είπε και συμπλήρωσε ότι θα τεθούν αυστηρές προϋποθέσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ