ΠολιτικήΑναδρομικά: Απόφαση για τόκους 5ετίας σε γιατρούς και ειδικά μισθολόγια

Αναδρομικά: Απόφαση για τόκους 5ετίας σε γιατρούς και ειδικά μισθολόγια

- Advertisement -

Απόφαση – σταθμό εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, για τα αναδρομικά των γιατρών και ειδικών μισθολογίων, καθώς σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ (Ένωση για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους), αναγνωρίζεται η υποχρέωση του δημοσίου να καταβάλλει σε όλους τους υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων (γιατροί ΕΣΥ, ένστολοι, πανεπιστημιακοί, κ.α.) τον νόμιμο τόκο ύψους 6% επί των ποσών που είχαν λάβει αναδρομικά, μετά τις αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ.

Απόφαση - σταθμό εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, για τα αναδρομικά των γιατρών και ειδικών μισθολογίων, καθώς σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές μισθών και την κατάργηση των δώρων για τους ένστολους και τον Δεκέμβριο του 2018 η τότε κυβέρνηση είχε καταβάλει τα χρήματα που διεκδικούσαν, χωρίς όμως τους τόκους.

Τώρα, σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ, η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας διατάσσει το ελληνικό δημόσιο να καταβάλλει τους τόκους για μια πενταετία (αναδρομικά από τον Μάιο του 2015 ως τις 30 Απριλίου 2019) αλλά και μέχρι ολοσχερούς εξόφλησης. Κάτι που εκτιμάται ότι αφορά περίπου 300.000 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, το διατακτικό στην υπ’αριθ. 14545/2019 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας ορίζει ότι:

«Δέχεται την αγωγή, κατά τα λοιπά, ήτοι ως προς το παρεπόμενο αίτημα επιδίκασης τόκων στους λοιπούς ενάγοντες. Αναγνωρίζει την υποχρέωση του εναγομένου να καταβάλει σε καθέναν από τους ενάγοντες αυτούς το ποσό του οφειλόμενου νόμιμου τόκου. Επί του ειδικότερα αιτηθέντος με την αγωγή για καθέναν από αυτούς κεφαλαίου. Υπολογιζομένου (του ως άνω τόκου) με επιτόκιο 6% από την επίδοση της αγωγής (στις 05.05.2015) και μέχρι τις 30.04.2019. Κατά το άρθρο 21 του από 26.06/10.07.1944 β.δ. και από 01.05.2019 μέχρι την ολοσχερή εξόφληση. Με επιτόκιο υπολογιζόμενο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 45 παρ. 1 του ν. 4507/2019.».

Γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση που εκτιμάται ότι αφορά περίπου 300.000 χιλιάδες υπαλλήλους, υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και μισθοδοτούμενους με Ειδικά Μισθολόγια!!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ