ΠολιτικήΑγαπηδάκη: Η τηλεϊατρική θα επεκταθεί στον ΕΟΔΥ - Οι ασθενείς

Αγαπηδάκη: Η τηλεϊατρική θα επεκταθεί στον ΕΟΔΥ – Οι ασθενείς

- Advertisement -

Στην επίσημη παρουσίαση της Γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής & Τεχνοηθικής για τις “Εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία στην Ελλάδα”, παρέστη η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Στην επίσημη παρουσίαση της Γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής & Τεχνοηθικής για τις “Εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία στην Ελλάδα”, παρέστη η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, μεταξύ άλλων δήλωσε: “Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναπτύσσεται ραγδαία και αναμένεται να έχει μεγάλο αντίκτυπο. Η αξιοποίησή της στον τομέα της Υγείας μπορεί να έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις και να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την επιστημονική κοινότητα: από την διάγνωση/ έγκαιρη πρόγνωση, τις θεραπευτικές επιλογές, την συνολική εκτίμηση των αναγκών για κάθε ασθενή ξεχωριστά, συμπαρασύροντας ολόκληρη την οργάνωση των συστημάτων Υγείας. Επιπλέον, θεωρώ πως στο μέλλον θα παίξει ακόμα πιο καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία νέων φαρμάκων.

Η λέξη κλειδί εδώ είναι ο χρόνος. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας γλιτώνει από χρονοβόρες διαδικασίες, που είναι κρίσιμες κυρίως σε επείγουσες καταστάσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις για παράδειγμα η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε φανεί σωτήρια, θα μας επιτρέπει να κερδίσουμε σημαντικό χρόνο, δίνοντας μας αποτελεσματικές, άμεσες λύσεις, σώζοντας ζωές.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής Υγείας, η Κυβέρνηση επεκτείνει το έργο της τηλεϊατρικής έτσι ώστε να καλύψουμε κάθε σπιθαμή της χώρας, τα νησιά μας, τις ορεινές και αγροτικές περιοχές.

Η τηλεϊατρική θα επεκταθεί και στον ΕΟΔΥ

Όπως ανέφερε η Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε συνδυασμό με το δίκτυο τηλεϊατρικής και τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας, πρόκειται να ενεργοποιηθεί μία υπηρεσία με φορητές συσκευές (“wearables”) οι οποίες θα καταγράφουν καθημερινά τους καρδιακούς παλμούς και μία σειρά από άλλα βιομετρικά δεδομένα των πολιτών, προκειμένου να εξασφαλίζουν την καλύτερη ρύθμιση των χρονίων νοσημάτων που αφορούν στα καρδιαγγειακά και την έγκαιρη μετάβαση του ασθενούς στο νοσοκομείο. Παράλληλα, η χρήση της τηλεϊατρικής θα επεκταθεί και στον ΕΟΔΥ όπου θα μας βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση των ασθενειών και κυρίως όσον αφορά πανδημίες μολυσματικών ασθενειών.

Στο εγγύς μέλλον, η τεχνολογία εν γένει θα αποτελέσει σύμμαχο στην προσπάθειά μας για μια ιατρική ακριβείας και μη χρονοβόρα. Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί ένα εργαλείο με τεραστιες δυνατοτητες και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον τομέα της υγείας, ωστόσο να έχουμε στο νου μας ότι δε μπορεί να υποκαταστήσει επουδενί τον ανθρώπινο παράγοντα, αλλά να λειτουργεί διευκολύνοντας μας” κατέληξε η κα Αγαπηδάκη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ