Πολιτική7 στους 10 πολίτες βλέπει σκάνδαλο πίσω από την φαρμακευτική

7 στους 10 πολίτες βλέπει σκάνδαλο πίσω από την φαρμακευτική

- Advertisement -

Διαστάσεις σκανδάλου και μάλιστα με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων αποδίδει η ισχυρή πλειοψηφία των πολιτών στην πολύκροτη υπόθεση Novartis.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για τη «Νέα Σελίδα», το 73,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η υπόθεση έχει τα χαρακτηριστικά ενός σκανδάλου, με 7 στους 10 πολίτες να απαντά «Ναι» ή «Μάλλον Ναι» στη σχετική ερώτηση. Αντίθετα, μόλις το 17,2% φαίνεται να θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάποιο σκάνδαλο.
Στα επιμέρους χαρακτηριστικά, περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν ότι η υπόθεση έχει χαρακτηριστικά σκανδάλου με το 57,4% να απαντά θετικά στην ερώτηση.
Το αντίστοιχο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 82,7%, ενώ σε ό,τι αφορά στα άλλα κόμματα, το 79,4% των ψηφοφόρων τους θεωρούν ότι η υπόθεση Novartis, όντως, αποτελεί σκάνδαλο.

Τα πολιτικά πρόσωπα
Ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση θεωρεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών(70,2%), ενώ για το 17,3% εμπλέκονται μόνο επαγγελματίες Υγείας.
Μάλιστα, σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας (46,3%) θεωρούν ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα, άποψη που ενστερνίζεται και το 84,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το 71,6% των ψηφοφόρων των υπόλοιπων κομμάτων.
Στην υπόθεση Novartis στέκεται και δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής, αναφέροντας για στις πολιτικές επιπτώσεις της υπόθεσης πως το 33% θεωρεί πως βγαίνει κερδισμένη η κυβέρνηση. Το 12% βλέπει ενίσχυση της αντιπολίτευσης, ενώ το 37% δεν θεωρεί πως θα υπάρξουν σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν στον δημόσιο διάλογο κυριαρχεί η ανάγκη νομικής διερεύνησης ή η πολιτική αντιπαράθεση, το 53% θεωρεί ότι κυριαρχεί η πολιτική αντιπαράθεση έναντι του 36% για το οποίο η ανάγκη νομικής διερεύνησης είναι κυρίαρχη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ