ΠολιτικήΝέο ασύλληπτο διπλό χαράτσι στα φαρμακεία

Νέο ασύλληπτο διπλό χαράτσι στα φαρμακεία

- Advertisement -

Λόγο για νέο διπλό φόρο-χαράτσι σε βάρος των φαρμακείων, που προχωρά η κυβέρνηση, κάνει λόγο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως με διάταξη στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο επιβάλλει φόρο 0,8% σε βάρος των φαρμακοποιών στην περίπτωση που ο συνταγογράφος ιατρός ή ο ασθενής επιθυμούν τη χορήγηση πρωτότυπου φαρμάκου και όχι αντιγράφου. Παράλληλα επιβάλλει στα φαρμακεία να διατηρούν ελάχιστες ποσότητες φαρμάκων ανά θεραπευτική κατηγορία, την ίδια ώρα που δεν έχει καταφέρει να λύσει το μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων.
Με μια κίνηση εκτός κάθε λογικής, οι κυβερνώντες τον τόπο εισάγουν διάταξη με την οποία ο φαρμακοποιός θα πληρώνει από την τσέπη του αν ο ασθενής επιλέξει πρωτότυπο φάρμακο με την υπογραφή του ή αν ο γιατρός συνταγογραφήσει πρωτότυπο φάρμακο με τη σφραγίδα του!

Τιμωρούνται οι φαρμακοποιοί 
Και ενώ μέχρι χθες ψάχναμε κίνητρα για να αυξηθεί η χρήση των γενοσήμων, σήμερα τιμωρούνται οι φαρμακοποιοί για μια επιλογή που κάνουν κάποιοι άλλοι.
Είναι κι αυτή μια προσπάθεια με απώτερο στόχο το κλείσιμο τουλάχιστον των μισών φαρμακείων της επικράτειας. Μια προσπάθεια με τόσο παράλογα μέτρα που θα έχει την ίδια τύχη με την προηγούμενη, αυτήν που προβλέπει να δηλώνουν τα φαρμακεία τις επιπλέον ώρες που θα είναι ανοιχτά, αλλά θα μπορούν και να μην είναι ανοικτά! Συνεχείς προσπάθειες που μέχρι στιγμής δεν ευδοκίμησαν και δεν θα τελεσφορήσουν ούτε στο μέλλον γιατί σχεδιάζουν χωρίς να υπολογίζουν την ψυχή του έλληνα φαρμακοποιού!
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα συμπαραταχθεί σε κάθε ενέργεια του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με κάθε πρόσφορο τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ