ΠολιτικήΞεκινά ο ηλεκτρονικός φάκελος για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους

Ξεκινά ο ηλεκτρονικός φάκελος για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους

- Advertisement -

Το «πράσινο φως» λαμβάνει ο Ηλεκτρονικός Υπηρεσιακός Φάκελος του δημοσίου υπαλλήλου, μετά την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης του έργου.

Πρόκειται για ηλεκτρονικό υπηρεσιακό φάκελο που θα περιέχει όλα τα στοιχεία της επαγγελματικής διαδρομής, των εργαζομένων του δημοσίου, από την πρόσληψή του έως την συνταξιοδότησή του, εμπεριέχοντας ταυτόχρονα τις αναγκαίες πρόνοιες για τη διαφύλαξη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Μετά από απόφαση του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργου Ιωαννίδη, το έργο «Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRMS)» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020».

Όπως επισημαίνεται, η παραγωγική λειτουργία του HRMS (Human Resource Management System) αναμένεται να βελτιώσει τη λειτουργία της «Απογραφής», του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, που εμπεριέχει και τα υποσυστήματα των ψηφιακών οργανογραμμάτων και των ειδικών περιγραμμάτων θέσεως εργασίας, καθώς και τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης.

Κύριος του έργου είναι το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τελικός δικαιούχος η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ