ΠολιτικήΗ 9μελής Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ

Η 9μελής Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ

- Advertisement -

Τριετή θητεία αναλαμβάνει η 9μελής Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), σύμφωνα με απόφαση που φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη.
Πρόκειται για την Επιτροπή που ορίζεται στο άρθρο 254 του πολυνομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο αλλάζει ριζικά το σύστημα αξιολόγησης και αποζημίωσης φαρμάκων προβέποντας τη σύσταση Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (ΗΤΑ) που ακόμα όμως είναι σε «αναμονή».
Στην ουσία η νέα Επιτροπή Διαπραγμάτευσης αντικαθιστά την Υποεπιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ που έδρευε στον Οργανισμό και είχε την ευθύνη για την διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές εταιρείες των τιμών αποζημίωσης για συγκεκριμένες θεραπευτικές κατηγορίες ώστε να δημιουργούνται κλειστοί προϋπολογισμοί για τις εν λόγω θεραπείες.
Να θυμίσουμε ότι η Υποεπιτροπή Διαπραγμάτευσης υλοποίησε τη συμφωνία για την αποζημίωση των νέων θεραπειών για την Ηπατίτιδα C ενώ είχε ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές εταιρίες 4 ακόμα κατηγορίες φαρμάκων το μελάνωμα, την πολλαπλή σκλήρυνση και την οικογενή υπερχοληστερολαιμία.

Συγκεκριμένα, μέλη ορίζονται οι κάτωθι:
1. ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ, του Προδρόμου, Φαρμακοποιός – Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΔΗΜΑΤΑΣ, του Αγγέλου, Φαρμακοποιός, Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.

3. ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΙΤΣΑ, του Ευγενίου, Συνεργάτιδα του Υπουργού, με εμπειρία στη φαρμακευτική αγορά.

4. ΟΛΓΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ, του Σωκράτη, Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

5. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΣΙΑΤΑ, του Εμμανουήλ, Φαρμακοποιός που υπηρετεί στο Π.Γ.Ν. Πατρών.

6. ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΚΑΝΝΗ, του Νικολάου, Προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού & Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων της Δ/νσης Φαρμάκου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

7. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ, του Γρηγορίου, Υπάλληλος του Τμήματος Σχεδιασμού & Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων της Δ/νσης Φαρμάκου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

8. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΤΡΑΦΟΥΡΗ
, του Γεωργίου, Αναπλ. Προϊσταμένη του Τμήματος Τιμολόγησης της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών Ελέγχου Προϊόντων, ως εκπρόσωπος του Ε.Ο.Φ.

9. ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΛΣΑΜΗ,
του Γεωργίου, Ειδική Σύμβουλος της ΙΦΕΤ Α.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ