ΠολιτικήΈνωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την υπόθεση Novartis: Να πέσουν οι τόνοι

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την υπόθεση Novartis: Να πέσουν οι τόνοι

- Advertisement -

Ψυχραιμία και νηφαλιότητα συνιστά από την πλευρά της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τα όσα ακούγονται στην υπόθεση Novartis.
H Ένωση σημειώνει ότι, για πράξεις ή παραλείψεις εισαγγελικών λειτουργών, αρμόδια είναι τα θεσμικά όργανα που τους ελέγχουν.
Να θυμίζουμε ότι χθες παρέμβαση για το θέμα άσκησαν ο Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προσφέροντας στήριξη στους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με την από 12 Φεβρουαρίου 2018 ανακοίνωση η Ένωση επισήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη Δικαιοσύνη η όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η κατάθεση μηνύσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση της Novartis επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας.

Οι δικαστές και εισαγγελείς λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας που ορίζει το Σύνταγμα. Εντός του πλαισίου αυτού προβλέπεται ο έλεγχος από τα θεσμικά όργανα για κάθε πράξη ή παράλειψη. Μόνες αρμόδιες για την αξιολόγηση και κρίση σε κάθε υπόθεση είναι οι κατά περίπτωση επιλαμβανόμενες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές.

Ανεξάρτητα από την βασιμότητα ή μη των καταγγελιών για τις οποίες δεν μπορούμε ούτε δικαιούμαστε να έχουμε οποιαδήποτε θέση, επισημαίνουμε και πάλι ότι είναι αναγκαίο να πρυτανεύσει η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα ως προϋποθέσεις αναγκαίες για την διαλεύκανση της υπόθεσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ