NewsΞεπερνούν τις 100 οι περιπτώσεις εξαπάτησης από τον γιατρό - μαϊμού

Ξεπερνούν τις 100 οι περιπτώσεις εξαπάτησης από τον γιατρό – μαϊμού

- Advertisement -

Ξεπερνούν τις 100 οι καταγγελίες κατά του γιατρού «μαϊμού» που ξεγελούσε ασθενείς, καθώς μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του από την Ελληνική Αστυνομία, έρχονται στο προσκήνιο ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις από θύματα του.

Ξεπερνούν τις 100 οι καταγγελίες κατά του γιατρού «μαϊμού» που ξεγελούσε ασθενείς, καθώς μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του από την Ελληνική Αστυνομία, έρχονται στο προσκήνιο ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις από θύματα του. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Νίκος Κοντοστάθης ή αλλιώς «Νίκος Κοντός» δέχεται την οργή συγγενών των θυμάτων που έπεσαν στα χέρια του νομίζοντας πως θα τους θεραπεύσει. Ο υποτιθέμενος γιατρός απέσπασε τεράστια ποσά. Ο Κοντοστάθης ξεγελούσε τα θύματα του με τέτοιον τρόπο που κατάφερνε να γίνει πιστευτός, αφού τους έπειθε να ακολουθήσουν τις «θεραπείες» του.

Ήδη, εκτός από τις αρχικές 45 περιπτώσεις θυμάτων που εμπεριέχονται στην δικογραφία, μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης αλλά και των στοιχείων και των φωτογραφιών του Νίκου Κοντοστάθη, τα στελέχη του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχουν δεχθεί ακόμη 55 καταγγελίες πολιτών.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι 22 είναι από επαρχία (Λαμία, Λάρισα, Βόλο, Ρόδο) και οι 33 στην Αττική. Οι καταγγελίες αυτές ομαδοποιούνται και καθημερινά λαμβάνονται 4-5 καταθέσεις.

Μία από τις καταθέσεις που έχουν ήδη καταχωρηθεί είναι και αυτή μητέρας 17χρονου ο οποίος καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι μετά τη «θεραπεία» του 47χρονου. Όπως είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς, το παιδί της αντιμετώπιζε κινητικό πρόβλημα και μέσα σε έναν μήνα από τη διακοπή της θεραπείας του υπό τις οδηγίες του Κοντοστάθη καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Γιος καρκινοπαθούς: Ηταν η τελευταία μας ελπίδα, μας ζητούσε 13.000 ευρώ

Ένα άλλο θύμα του Ν. Κοντοστάθη ήταν ένας καρκινοπαθής, με τον γιο του να μιλά στο Mega για τη γνωριμία μαζί του στον Βόλο. Ο δράστης τον εντόπισε σε μοναστήρι στον Βόλο, όπου είχε ακούσει για τις «εναλλακτικές» μεθόδους του. Ο «γιατρός» έψαχνε τους υποψήφιους ασθενείς του σε μοναστήρια και εκκλησίες. Ένας από αυτούς ήταν ένας πατέρας του μάρτυρα που μίλησε στο κανάλι.

«Ο πατέρας μου είχε καρκίνο στο συκώτι. Ήταν η τελευταία μας ελπίδα. Πήγαμε, είδαμε τον γιατρό, του εξηγήσαμε και μας είπε ότι δίνει διατροφή με κάτι αποτοξινωτικά τσάγια, φρούτα και λαχανικά. Την ακολουθήσαμε», είπε αρχικά και ανέφερε πως την επόμενη φορά που συναντήθηκαν του ζήτησε ένα μεγάλο ποσό.

«Η δεύτερη συνάντηση έγινε σε καφετέρια νοσοκομείου στην Αθήνα. Μου είπε ότι θέλει 13.000 ευρώ για τη θεραπεία που πρότεινε. Τα έδωσα», είπε ο γιος του ασθενούς, σημειώνοντας πως ο πατέρας του σταμάτησε και τις χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο.

«Ξεκινήσαμε να κάνουμε τη διατροφή. Πάμε μετά από έναν μήνα να κάνουμε μαγνητική και είδαμε ότι ο πατέρας μου έκανε και άλλες μεταστάσεις. Μου λέει: θα πρέπει να σταματήσει η χημειοθεραπεία για να κάνουμε αυτά τα βότανα», ανέφερε ο γιος του ασθενούς.

Επιδεινώθηκε η υγεία του θύματος

Ωστόσο, οι οδηγίες του απατεώνα οδήγησαν σε επιδείνωση της υγείας του. Όμως το θύμα μαζί με τον γιο του το κατάλαβαν αργά. Ο ψευτογιατρός τούς επέστρεψε μέρος των χρημάτων, αλλά την ίδια ώρα πρότεινε άλλη θεραπεία. «Είδα ότι έκανε και άλλες μεταστάσεις ο πατέρας μου και τον πήρα τηλέφωνο να έρθει στο σπίτι. Του είπα ότι ο πατέρας μου έχει κάνει μεταστάσεις και ζήτησα τα χρήματα πίσω. Και μου τα έδωσε», είπε, με τον πατέρα του να χάνει τη ζωή του τελικά λίγους μήνες μετά.

Δικηγόρος θυμάτων του γιατρού: Υπάρχουν συνεργοί στην υπόθεση

Θύμα του γιατρού «μαϊμού» έπεσε και μία 35χρονη καρκινοπαθής στην οποία είπε πως θα της κάνει θεραπείες με ενέσεις που «έρχονται από το Βατικανό», με το θύμα να δίνει 60.000 ευρώ. Ο δικηγόρος του θύματος, κ. Σούρλας, ανέφερε στον ANT1 ότι έχει στη διάθεσή του όλα τα σχετικά στοιχεία από τους συγγενείς της 35χρονης, η οποία έχασε τη ζωή της, υποκύπτοντας στη νόσο.

Ο κ. Σούρλας σημείωσε πως, με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει, θεωρεί ότι υπάρχουν και συνεργοί πίσω από την υπόθεση, οι οποίοι φρόντιζαν να φτάνουν τα υποψήφια θύματα στον «γιατρό». Οπως είπε μάλιστα στο Mega, έχει προσωπική εμπειρία από τη δράση του 47χρονου.

«Τον Ιούλιο του 2017 τον γνώρισα. Μετέφερα συγγενικό πρόσωπο στο μοναστήρι και κατά τη διάρκεια της εξέτασης διαπίστωσα ότι αυτά τα οποία λέει δεν είχαν καμία ιατρική τεκμηρίωση. Προσπαθούσε να διαβάσει μια μαγνητική με έναν απλοϊκό και λαϊκίστικο τρόπο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με ιατρική θεωρία και τεκμηρίωση», είπε αρχικά.

Απόπειρες απάτης

«Έχω κάποιες ιατρικές γνώσεις που μου έδωσαν τη δυνατότητα να τον αντιληφθώ. Τον έψαξα στη συνέχεια, τον αναζήτησα, δεν υπήρχε πουθενά και όλα αυτά μου κίνησαν έντονα την περιέργεια. Είχα πολύ ισχυρές ενδείξεις, δεν είχα όμως αποδείξεις προκειμένου να προβώ σε ένα βήμα παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση αυτός είχε εξαφανιστεί, είχα χάσει τα ίχνη του. Οι επόμενες κινήσεις ήταν να αποτρέψω το συγγενικό πρόσωπο και την πελάτισσα. Και όποιον άλλο είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω, να μην ασχοληθεί με αυτό τον άνθρωπο», συνέχισε.

«Έχω συνολικά 6 περιπτώσεις, οι δύο είναι απόπειρες απάτης, οι δύο είναι θανατηφόρες περιπτώσεις, και ακόμα δύο είναι μία καρκινοπαθής και ένας νεαρός με χειρουργικής φύσης περιστατικό», σημείωσε ο κ. Σούρλας αναφορικά με τα θύματα του ψευτογιατρού που εκπροσωπεί.

Μαρτυρία επιχειρηματία: Είχε συνεργό ο «γιατρός»

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία επιχειρηματία, ένα άτομο που πιθανότατα να είναι συνεργός του, τον πλησίασε και του σύστησε τον 47χρονο Νικόλαο Κοντοστάθη ως τον επιστήμονα που θα θεράπευε.

«Ο Κ. με πήγε στον Κοντό (Κοντοστάθης) για να με κάνει καλά. Ότι έχει ένα φίλο, ο οποίος είναι πάρα πολύ καλός γιατρός, θεραπεύει τα πάντα, με βότανα κυρίως. Ήταν φίλοι αυτοί οι δύο. Πήγα στον Κοντό, μιλήσαμε, ήταν γιατρός, ήταν βοτανολόγος, άνθρωπος της επιστήμης που χάριζε, γιατί εμένα μου είπε: χάρη στο κάνω, δεν θα βγάλω τίποτα από όλα αυτά, και μην πεις και πουθενά και τίποτα σε γιατρούς δηλαδή, γιατί με πολεμάνε», ανέφερε ο επιχειρηματίας μιλώντας στο Mega.

«Μου είπε ότι θα στοιχίσει περίπου 15.000 η θεραπεία και είχα δώσει κάποια χρήματα, γύρω στα 500-700 ευρώ, και στη συνέχεια προσφέρθηκε αυτός που μου τον σύστησε να του δώσει 3.000 ευρώ και να τα οφείλω εγώ σε αυτόν. Στη συνέχεια αυτός που μου τον σύστησε, μου ζήτησε κάπου 6.800 περίπου, συν 3.000 που του χρωστούσα για τον γιατρό, 9.800. Μου στοίχισε περίπου 12.000 για όλη την ιστορία», πρόσθεσε.

Παρουσία συνεργών

Υπάρχουν ωστόσο κι άλλες μαρτυρίες από θύματα του «γιατρού» που κάνουν λόγο για συνεργό ή συνεργούς. Κάποιοι μάλιστα συνεργάζονταν μαζί του σε κλινικές, όπως κατήγγειλαν. Ηδη υπάρχουν δύο γιατροί που κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για συνέργεια σε απάτη. Θύματα του Κοντοστάθη φέρονται να τους έχουν αναγνωρίσει και να αναφέρουν πως ήταν παρόντες όταν ο «Νικόλαος Κοντός», όπως συστηνόταν στα θύματά του ο 47χρονος, έκανε ενέσεις ή εξετάσεις, οι γονείς ωστόσο τους διαψεύδουν.

Ειδικότερα, η μητέρα του ενός παιδιού, του Θεοδόση, επιβεβαίωσε ότι ο δεύτερος γιατρός γενικής ιατρικής ήταν παρών τον Νοέμβριο του 2016 σε ιδιωτικό κέντρο στην Αργυρούπολη όπου το παιδί της έκανε αιματολογικές εξετάσεις, μαγνητική και ένεση αρτεμισίνης από τον «Κοντό».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ