NewsΜαϊμού- γιατρός: 30 νέες καταγγελίες σε λίγες ώρες - Έρευνα της ΕΛΑΣ

Μαϊμού- γιατρός: 30 νέες καταγγελίες σε λίγες ώρες – Έρευνα της ΕΛΑΣ

- Advertisement -

Συνολικά 30 νέες καταγγελίες εις βάρος του «μαϊμού» γιατρού Νικόλαου Κοντοστάθη έρχονται στο φως, λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του από την Ελληνική Αστυνομία.

Συνολικά 30 νέες καταγγελίες εις βάρος του «μαϊμού» γιατρού Νικόλαου Κοντοστάθη έρχονται στο φως, λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του από την Ελληνική Αστυνομία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 30 νέες καταγγελίες έχουν στα χέρια τους οι Αρχές από θύματα του 47χρονου, τα οποία μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του έσπευσαν στην αστυνομία να δηλώσουν ότι έχουν εξαπατηθεί. Παράλληλα, οι Αρχές ερευνούν και μια τέταρτη πιθανή υπόθεση θανάτου για την οποία ενδεχομένως να ευθύνεται ο 47χρονος.

Η ασφάλεια Αττικής αναμένεται να ομαδοποιήσει τις καταγγελίες, ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είναι διατεθειμένοι να ταξιδέψουν και στην επαρχία για να έρθουν σε επαφή με τα θύματα του Κοντοστάθη.

«Εμπειρικός βοτανολόγος» δηλώνει στις δικαστικές αρχές ο «γιατρός μαϊμού»

«Εξαπάτησα υποδυόμενος τον γιατρό, αλλά δεν είπα να σταματήσουν τις θεραπείες τους» υποστηρίζει ο Νίκος Κοντοστάθης, που κρίθηκε προφυλακιστέος για σωρεία κατηγοριών, με βασική την ανθρωποκτονία κατά συρροή σε βάρος βαριά νοσούντων, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά.

Ο 47χρονος, δήθεν διακεκριμένος ογκολόγος, ενώπιον του ανακριτή φέρεται να δήλωσε «εμπειρικός βοτανολόγος» αρνούμενος πως ευθύνεται για τους τρεις θανάτους που του αποδίδονται.

Σε υπόμνημα που κατέθεσε στον δικαστικό λειτουργό, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται πως εξαπάτησε συγγενείς θυμάτων παριστάνοντας τον γιατρό, ζητώντας συγγνώμη για αυτό, πλην όμως αρνήθηκε ότι συνέστησε την διακοπή των θεραπειών τους.

Δε σύστησε τη διακοπή της θεραπείας, υποστηρίζει ο «γιατρός μαϊμού»

Ο κατηγορούμενος, επιχειρώντας να αποδομήσει το κατηγορητήριο ειδικά ως προς την κακουργηματική ανθρωποκτονία κατά συρροή, αναφέρει ότι όταν γνώρισε τα δύο ανήλικα παιδιά, είχαν ήδη ολοκληρώσει την θεραπεία τους και ότι ο ίδιος θέλησε να τα βοηθήσει, όπως και τους γονείς τους, να αντιμετωπίσουν την κατάσταση χωρίς να συστήσει διακοπή θεραπείας.

Ο άνδρας που κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση του «γιατρού μαϊμού«, δέχεται επίσης ότι έλαβε χρήματα από τις οικογένειες των τριών θανόντων θυμάτων του, αλλά αρνείται πως είχε οικονομικό όφελος από τα υπόλοιπα 45 θύματα-ασθενείς που καταγράφονται στην δικογραφία.

Πολύ μικρή η ποσότητα κάνναβης στα σκευάσματα, ισχυρίζεται ο «γιατρός μαϊμού»

Ο «γιατρός μαϊμού», που τελικά δηλώνει εμπειρικός βιολόγος, αρνείται ακόμα, την επίσης κακουργηματική κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης, που φέρεται να περιείχαν σκευάσματα που χορηγούσε σε ασθενείς, είναι πολύ μικρότερη από αυτή που προϋποθέτει ο νόμος για να στοιχειοθετήσει αδίκημα.

Επιπλέον, φέρεται να ισχυρίζεται πως η ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίστηκε σε θεραπευτικά έλαια δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών και για να το αποδείξει, όπως αναφέρει, θα αιτηθεί την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Γονείς των ανήλικων θυμάτων: τον εμπιστευτήκαμε γιατί έχαιρε της εκτίμησης του ιατρικού προσωπικού διαγνωστικών κέντρων

Στο μεταξύ, οι γονείς των δύο παιδιών που κατέληξαν, ενώ είχε εισχωρήσει ως επιστήμονας στην ζωή τους ο 47χρονος, που αποδείχτηκε «γιατρός μαϊμού», ζητούν την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έδρασε ο Νίκος Κοντοστάθης, τονίζοντας πως η αντιμετώπιση που είχε από γιατρούς διαγνωστικών κέντρων ο κατηγορούμενος ήταν αυτή που τους έκανε να τον εμπιστευτούν.

Τονίζουν δε, πως τα παιδιά τους ήταν «απολύτως λειτουργικά» και με δυνατότητες επικράτησης στην μάχη για την ζωή «μέχρι την εμφάνιση» του 47χρονου.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, δια του συνηγόρου τους Δημήτρη Κουσιουρή, οι γονείς των δύο ανήλικων παιδιών τονίζουν πως: «Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγνωστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας».

Η ανακοίνωση των γονιών των θυμάτων του «γιατρού μαϊμού»

Η ανακοίνωση των οικείων των δύο ανηλίκων που έχασαν τη ζωή τους, αφότου όπως φαίνεται ακολούθησαν τις οδηγίες του «γιατρού μαϊμού», αναφέρει τα εξής:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας: Για όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντας μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε.

Για όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπισθεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του.

Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας για τον επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνεχή εποπτεία της εισαγγελικής Αρχής.

Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγνωστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας.

Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε, θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους, ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, στο θεσμό που αποτελεί το έσχατο και συνάμα υπέρτατο καταφύγιο δικαίωσης και προστασίας κάθε αδίκως δοκιμαζόμενου πολίτη».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ