NewsΚορωνοϊός: Σε Αθήνα, Πειραιά, Κηφισιά τα περισσότερα κρούσματα

Κορωνοϊός: Σε Αθήνα, Πειραιά, Κηφισιά τα περισσότερα κρούσματα

- Advertisement -

Τρεις δήμοι συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική – Πρόκειται για τους δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Κηφισιάς.

Τρεις δήμοι συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική - Πρόκειται για τους δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Κηφισιάς.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

Για να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού, ειδικοί προχώρησαν σε σειρά εισηγήσεων για τη λήψη αυστηρών μέτρων στην Αττική. Τα μέτρα θα είναι οριζόντια και θα έχουν -αρχικά- διάρκεια δύο εβδομάδων.

Μεταξύ άλλων, στα μέτρα -που θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα- περιλαμβάνονται νέοι κανόνες για μάσκες, αναστολή θεαμάτων-συναυλιών, ειδικοί περιορισμοί για την εστίαση, τις λαϊκές αγορές και για το ωράριο καταστημάτων.

Κορωνοϊός: Οι τρεις δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα στην Αττική

Επιστήμονες, όπως ο καθηγητής Νίκος Σύψας, σήμαναν ένα ακόμη «καμπανάκι», τονίζοντας ότι στην Αττική έχει ήδη καλυφθεί το 60% των διαθέσιμων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Μεταξύ άλλων εισηγήσεων, οι επιστήμονες έχουν προτείνει και την επαναφορά της τηλεργασίας τόσο για τον ιδιωτικό τομέα όσο και για το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τρεις δήμοι συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική. Πρόκειται για τους δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Κηφισιάς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 180 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 102 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Χαρδαλιάς, Κοντοζαμάνης, Μαγιορκίνης ανακοινώνουν τα νέα μέτρα στην Αττική

Το μεσημέρι της Τρίτης το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τα μέτρα θα παρουσιαστούν κατά την ενημέρωση που θα γίνει στο χώρο του υπουργείου, σήμερα στις 18:00. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, κ. Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν για την Αττική

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα για τον κορωνοϊό που προτείνονται περιλαμβάνεται η αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το κλείσιμο θεάτρων και κινηματογράφων, με εξαίρεση τους θερινούς. Επίσης, επανέρχονται μέτρα για τον περιορισμό του συγχρωτισμού στις λαϊκές αγορές και τις ανοιχτές συγκεντρώσεις. Προκρίνεται και η αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας και μείωση του επιτρεπόμενου ορίου ατόμων. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μειωθούν τα άτομα ανά τραπέζι στα καταστήματα εστίασης, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα μείωση στους καλεσμένους κοινωνικών εκδηλώσεων, που μέχρι σήμερα είναι 50.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ