NewsΚορωνοϊός: Νέα απάτη με rapid test στη Σαντορίνη - Τσουχτερά πρόστιμα

Κορωνοϊός: Νέα απάτη με rapid test στη Σαντορίνη – Τσουχτερά πρόστιμα

- Advertisement -

Την ώρα που κυβέρνηση και ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, μια νέα υπόθεση στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου.

Την ώρα που κυβέρνηση και ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, μια νέα υπόθεση στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο είδε το φως της δημοσιότητας το σκάνδαλο με εικονικούς εμβολιασμούς δεκάδων πολιτών στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, ενώ χθες αποκαλύφθηκαν και άλλες δύο περιπτώσεις. Η μία αφορά σε καταγγελία από την αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, για άσκηση πιέσεων σε υγειονομικούς για την έκδοση ψευδών rapid test και η δεύτερη σε άλλη καταγγελία από την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Θήρας, Βαλεντίνα Δημητρίου, για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Η τελευταία υπόθεση αφορά στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, με γιατρό του νοσοκομείου να καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου, ούτε τα δείγματά τους έχουν επεξεργαστεί στο μικροβιολογικό τμήμα.

Οι βεβαιώσεις…

Σύμφωνα με το Mega, με επιστολή που απέστειλε στις 3 Αυγούστου η γιατρός ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης ότι στις βεβαιώσεις που διαθέτουν το λογότυπο του νοσοκομείου, αναγράφεται ότι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30 ενώ στο νοσοκομείο γίνονται μέχρι τις 15:00.

Η ίδια προσθέτει ότι οι εν λόγω βεβαιώσεις έχουν σταλεί στη 01:00 τα ξημερώματα από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο, ενώ στις βεβαιώσεις δεν αναγράφεται ούτε ο μοναδικός αριθμός ασθενή.

Το θέμα αποκαλύφθηκε όταν ένα από τα άτομα που έλαβαν βεβαίωση αρνητικού τεστ, ζήτησε μέσω επιστολής διόρθωση του εντύπου που του απεστάλη.

Για την υπόθεση μίλησε χθες στον Alpha η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Θήρας, Βαλεντίνα Δημητρίου. Ως προς το πώς ξεκίνησε η υπόθεση εξήγησε:

Δεν είχαν καταχωρηθεί

«Δύο τουρίστριες ζήτησαν να γίνει κάποια διόρθωση στις βεβαιώσεις τους σε κάποιο στοιχείο που αναγραφόταν επάνω, ίσως ήταν το όνομα, και στην αναζήτηση των ασθενών στο μητρώο δεν μπορούσαν δεν μπορούσαν να εντοπιστούν στο σύστημα ούτε από τη μεριά της γραμματείας ούτε από τη μεριά του μικροβιολογικού εργαστηρίου, να έχουν καταχωρηθεί δηλαδή στο μητρώο του νοσοκομείου ότι ήρθαν οι ασθενείς και εξετάστηκαν εδώ».

Απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου είπε ότι προς το παρόν φαίνεται ότι τα rapid test φαίνεται να μην είχαν γίνει στο νοσοκομείο.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι οι δύο τουρίστριες είχαν λάβει τα αποτελέσματα των τεστ από email που δεν ανήκει στο νοσοκομείο Θήρας, αλλά παραπέμπει σε αυτό. Σημείωσε επίσης ότι οι βεβαιώσεις είχαν τη σφραγίδα του νοσοκομείου και της ΑΕΜΥ.

Σήμερα το πρωί μιλώντας στο Μega ανέφερε: «Στη Σαντορίνη στο νοσοκομείο έπεσε στην αντίληψή μας περιστατικό με δύο τουρίστριες που είχαν πάρει βεβαίωση αρνητικού rapid test που υποτίθεται ότι είχε φύγει από το νοσοκομείο. Θέλοντας να κάνουν μια διόρθωση στο όνομα, είχε γίνει κάποιο λάθος, επικοινώνησαν με τη γραμματεία των επειγόντων, και από εκεί ξεκίνησε το όλο θέμα. Τα αποτελέσματα στο rapid test ήταν για να ταξιδέψουν. Το θέμα είναι ποιος έχει κάνει το τεστ, και από πού έχει χορηγηθεί η βεβαίωση», εξήγησε μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Θήρας, Βαλεντίνα Δημητρίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ