ΚαινοτομιαΤι λέει το 76% των χρηστών έξυπνων ρολογιών για τη ψυχική υγεία

Τι λέει το 76% των χρηστών έξυπνων ρολογιών για τη ψυχική υγεία

- Advertisement -

Έρευνα της Huawei αναφέρει ότι το 76% των χρηστών “έξυπνων” ρολογιών συμφωνούν πως είχε θετικό αντίκτυπο την ψυχική τους υγεία.

Έρευνα της Huawei αναφέρει ότι το 76% των χρηστών "έξυπνων" ρολογιών συμφωνούν πως είχε θετικό αντίκτυπο την ψυχική τους υγεία

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι σχέσεις επηρεάζουν την ψυχική και σωματική υγεία σύμφωνα με μια πανευρωπαϊκή έρευνα που διεξήγαγε η Huawei σχετικά με τον βαθμό ενημέρωσης, τα στερεότυπα και τις συμπεριφορές γύρω από θέματα υγείας, που επικρατούν στον ευρωπαϊκό πληθυσμό, με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η μελέτη παρουσιάζει νέα, ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το πώς η συμβίωση μπορεί να ωφελήσει τόσο την ψυχική ευεξία όσο και τη συνολική σωματική υγεία. Σύμφωνα με την έρευνα, η συμβίωση με κάποιον μπορεί να ωφελήσει σημαντικά τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική υγεία για διάφορους λόγους. Η συντροφικότητα και η συναισθηματική υποστήριξη που παρέχει ένας σύντροφος συμβάλλουν στην αίσθηση ασφάλειας και της ολότητας, ενισχύοντας τα θετικά αποτελέσματα για την ψυχική υγεία. Επιπλέον, οι κοινές ευθύνες και η αμοιβαία φροντίδα μπορούν να οδηγήσουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και σε μειωμένα επίπεδα άγχους που σχετίζονται με σωματικούς παράγοντες. Ενώ το 47% του ευρωπαϊκού πληθυσμού που συμμετείχε στην έρευνα παραδέχτηκε ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη φυσική του κατάσταση, όπως φανερώνουν τα ευρήματα του “Huawei Health Survey”, οι άνθρωποι που συγκατοικούν παρουσιάζουν σημαντικά καλύτερα επίπεδα ψυχικής υγείας, αφού η συντροφικότητα φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με την άντληση μεγαλύτερης σωματικής και ψυχικής ικανοποίησης στην καθημερινότητα.

Συναισθηματική υποστήριξη

Η συναισθηματική υποστήριξη που προκύπτει από τη συμβίωση με κάποιον, είτε πρόκειται για ενήλικες είτε για παιδιά, παίζει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της ψυχικής υγείας. Αυτή η συναισθηματική σύνδεση βοηθά τα άτομα να αντιμετωπίσουν καλύτερα το στρες και το άγχος, καθώς και άλλα ζητήματα ψυχικής υγείας. Η παρουσία ενός υποστηρικτικού συντρόφου μπορεί να ανακουφίσει το αίσθημα μοναξιάς και να προσφέρει μια αίσθηση ολότητας, η οποία είναι απαραίτητη για την ψυχική σταθερότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα, επιπλέον, το αίσθημα συντροφικότητας που δημιουργείται από την συμβίωση με έναν άνθρωπο μπορεί να λειτουργήσει ως ρυθμιστικός παράγοντας ενάντια στις αρνητικές επιπτώσεις της σύγχρονης καθημερινότητας. Είτε όταν γιορτάζετε τις επιτυχίες, είτε όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, η ύπαρξη ενός συντρόφου ζωής για να μοιραστείτε αυτές τις εμπειρίες σας καθιστά πιο ανθεκτικούς. Οι αστείες στιγμές, οι συζητήσεις και η αμοιβαία κατανόηση συμβάλλουν, ώστε να δημιουργηθεί ένα θετικό συναισθηματικό περιβάλλον το οποίο λειτουργεί αντισταθμιστικά προς τις επιπτώσεις της καθημερινής έντασης. Επιπλέον, τα οφέλη της συμβίωσης με κάποιον επεκτείνονται πέρα από τη συναισθηματική υποστήριξη και σε πρακτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική υγεία.

Καρδιαγγειακή υγεία

Παρατηρείται ότι τα άτομα που έχουν ικανοποιητικές, μακροχρόνιες σχέσεις εμφανίζουν πιο συχνά χαμηλότερα επίπεδα ορμονών του στρες και βελτιωμένη καρδιαγγειακή υγεία. Η συναισθηματική ασφάλεια και η σταθερότητα που παρέχει ένας υποστηρικτικός σύντροφος συμβάλλουν σε αυτά τα θετικά αποτελέσματα για την υγεία. Τα μειωμένα επίπεδα στρες που συνδέονται με μια ευτυχισμένη σχέση μπορεί να έχουν αλληλένδετες επιπτώσεις σε διάφορους παράγοντες της σωματικής και ψυχικής ευεξίας. Επιπρόσθετα, οι σύντροφοι μπορούν να ενθαρρύνουν και να παρακινήσουν ο ένας τον άλλον να υιοθετήσουν πιο υγιεινές συνήθειες, όπως τακτική άσκηση, υγιεινή διατροφή και επαρκή ύπνο. Ένας υποστηρικτικός σύντροφος μπορεί να μας κινητοποιήσει, προκειμένου να θέσουμε προτεραιότητα στην υγεία και σωματική ευεξία μας σε προτεραιότητα. Όπως αναφέρεται στην έρευνα, το 76% των χρηστών smartwatch συμφωνούν πως είχε θετικό αντίκτυπο την ψυχική τους υγεία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ