Ομάδα γιατρών της Amazon είναι πλέον έτοιμη να σας… υποδεχτεί

  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Σε «γίγαντα» παροχής ψηφιακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης με πρόσβαση σε εκατοντάδες γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων μετατρέπεται η Amazon, μετά την εξαγορά της One Medical.

Σε «γίγαντα» παροχής ψηφιακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης με πρόσβαση σε εκατοντάδες γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων μετατρέπεται η Amazon, μετά την εξαγορά της One Medical.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το CNN, η συμφωνία με την One Medical θα επιτρέψει στην Amazon να επεκτείνει τις υπηρεσίες τηλεϊατρικής της και να αποκτήσει «πολύτιμες σχέσεις» με νοσοκομειακά συστήματα.

«Αποστολή μας είναι να διευκολύνουμε δραστικά την πρόσβαση των ανθρώπων σε υπηρεσίες και προϊόντα που χρειάζεται να αποκτήσουν για να παραμείνουν υγιείς. Η συνεργασία με την One Medical είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτό το ταξίδι», όπως σημειώνει ο κ. Neil Lindsay, ανώτερος αντιπρόεδρος της Amazon Health Services.

«Η One Medical έχει θέσει υψηλά τον πήχη για το πώς πρέπει να είναι μια εύκολα προσβάσιμη, ποιοτική και οικονομικά προσιτή εμπειρία πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Είμαστε εμπνευσμένοι από την ανθρωποκεντρική προσέγγισή τους, που προωθεί αυτή την τεχνολογία και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τους βοηθήσουμε να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να εξυπηρετούν περισσότερους ασθενείς».

Διείσδυση στον κλάδο υγειονομικής περίθαλψης

Το deal, έναντι 3,49 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσφέρει στον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου πρόσβαση σε ένα δίκτυο γιατρών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τη μεγαλύτερη κίνηση της Amazon μέχρι σήμερα στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης.

H One Medical λειτουργεί περισσότερα από 200 ιατρικά γραφεία σε 26 αγορές στις ΗΠΑ. Οι πελάτες πληρώνουν ένα τέλος συνδρομής για πρόσβαση στους γιατρούς του και στις ψηφιακές υπηρεσίες υγείας.

Το Bloomberg ανέφερε την Τρίτη ότι η Επιτροπή Εμπορίου (FTC), η οποία διερευνά την ισχύ της Amazon στην αγορά εδώ και χρόνια, αποφάσισε να μην αμφισβητήσει τη συμφωνία. Αντίθετα, η υπηρεσία εξέδωσε μια επιστολή προειδοποιώντας την Amazon και την One Medical ότι η έρευνα της FTC παραμένει ανοιχτή. Αυτό άνοιξε το δρόμο για την Amazon να ολοκληρώσει την εξαγορά.

To όραμα της Οne Medical

«Η One Medical έχει θέσει τον πήχη για το πώς θα πρέπει να είναι μια ποιοτική, βολική και προσιτή εμπειρία πρωτοβάθμιας φροντίδας», δήλωσε ο Neil Lindsay, επικεφαλής των Υπηρεσιών Υγείας της Amazon. «Εμπνευστήκαμε από την ανθρωποκεντρική προσέγγισή τους, που προωθεί την τεχνολογία και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τους βοηθήσουμε να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να εξυπηρετούν περισσότερους ασθενείς».

Ο Amir Dan Rubin θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος της One Medical. Η εταιρεία ανέφερε σε μια δήλωση ότι θα προσφέρει εκπτωτικές συνδρομές στο One Medical για περιορισμένο χρονικό διάστημα, προσφέροντας στους νέους πελάτες το πακέτο για 144 δολάρια για τον πρώτο χρόνο, από την κανονική τιμή των 199 δολαρίων.

Oι άλλες εταιρείες της Αmazon

Οι άλλες εταιρείες του κλάδου υγείας της Amazon περιλαμβάνουν το Amazon Pharmacy – που αναπτύχθηκε από τα περιουσιακά στοιχεία της startup φαρμακείων PillPack που εξαγοράστηκε το 2018 – και η Amazon Clinic, μια υπηρεσία παραπομπής που οδηγεί τους ασθενείς σε συνεργάτες γιατρούς για συμβουλές μέσω συνομιλίας κειμένου για τη θεραπεία κοινών, σχετικά ήπιων ασθενειών όπως η απώλεια μαλλιών και ακμή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ