ΚαινοτομιαNeuralink: Τι απέγινε ο ασθενής που εμφυτεύθηκε εγκεφαλικό τσιπ

Neuralink: Τι απέγινε ο ασθενής που εμφυτεύθηκε εγκεφαλικό τσιπ

- Advertisement -

Ο πρώτος άνθρωπος – ασθενής στον οποίο εμφυτεύτηκε ένα ασύρματο εγκεφαλικό τσιπ από τη Neuralink φαίνεται να έχει αναρρώσει πλήρως και είναι σε θέση να ελέγχει ένα ποντίκι υπολογιστή χρησιμοποιώντας τις σκέψεις του, δήλωσε ο ιδρυτής της startup Έλον Μασκ.

Ο πρώτος άνθρωπος - ασθενής στον οποίο εμφυτεύτηκε ένα ασύρματο εγκεφαλικό τσιπ από τη Neuralink φαίνεται να έχει αναρρώσει πλήρως και είναι σε θέση να ελέγχει ένα ποντίκι υπολογιστή χρησιμοποιώντας τις σκέψεις του, δήλωσε ο ιδρυτής της startup Έλον Μασκ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Η πρόοδος είναι καλή, και ο ασθενής φαίνεται να έχει αναρρώσει πλήρως, χωρίς παρενέργειες. Ο ασθενής μπορεί να μετακινήσει ένα ποντίκι γύρω από την οθόνη με τις σκέψεις του», είπε ο Μασκ σε εκδήλωση της Spaces, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Μασκ είπε ότι η Neuralink τώρα προσπαθεί να βοηθήσει τον ασθενή να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα κλικ στο κουμπί του ποντικιού. Η Neuralink δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters για περισσότερες λεπτομέρειες.

Χειρουργικό εμφύτευμα

Η εταιρεία εμφύτευσε επιτυχώς ένα ασύρματο τσιπ στον πρώτο ανθρώπινο εγκέφαλο τον περασμένο μήνα, αφού έλαβε έγκριση για δοκιμή τον Σεπτέμβριο. Η μελέτη χρησιμοποιεί ένα ρομπότ για να τοποθετήσει χειρουργικά ένα εμφύτευμα διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την πρόθεση κίνησης, είπε η Neuralink, προσθέτοντας ότι ο αρχικός στόχος είναι να επιτραπεί στους ανθρώπους να ελέγχουν έναν κέρσορα υπολογιστή ή ένα πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας τις σκέψεις τους.

Ο Μασκ έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τη Neuralink, λέγοντας ότι θα διευκόλυνε τις γρήγορες χειρουργικές εισαγωγές συσκευών με τσιπ για τη θεραπεία παθήσεων όπως η παχυσαρκία, ο αυτισμός, η κατάθλιψη και η σχιζοφρένεια.

Η Neuralink, η αξία της οποίας ήταν περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένες εκκλήσεις για έλεγχο σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας της. Το Reuters ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ σχετικά με τη διακίνηση επικίνδυνων υλικών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ