ΚαινοτομιαΝέο «εργαλείο» ΑΙ από την Google στην υπηρεσία των γιατρών

Νέο «εργαλείο» ΑΙ από την Google στην υπηρεσία των γιατρών

- Advertisement -

Τις νέες δυνατότητες αναζήτησης με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, για τους γιατρούς και γενικότερα τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας ανακοινώσε η Google.

Τις νέες δυνατότητες αναζήτησης με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, για τους γιατρούς και γενικότερα τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας ανακοινώσε η Google.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, οι γιατροί θα μπορούν πλέον να αντλούν γρήγορα ακριβείς κλινικές πληροφορίες από διαφορετικούς τύπους ιατρικών αρχείων στην Google, φυσικά με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης έχει πληθώρα πληροφοριών και δεδομένων και μπορεί να είναι δύσκολο για τους κλινικούς γιατρούς να βρουν κάθε φορά που ψάχνουν κάτι, αυτό που πραγματικά χρειάζονται. Το νέο εργαλείο αναζήτησης του Google Cloud θα επιτρέπει στους γιατρούς να αντλούν πληροφορίες από κλινικές σημειώσεις, έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία υγείας, τα οποία όλα θα είναι προσβάσιμα σε ένα μέρος.

Η εταιρεία είπε ότι οι νέες δυνατότητες θα εξοικονομήσουν χρόνο και ενέργεια στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας. «Οι γιατροί θα γλιτώσουν χρόνο και θα μπορέσουν να βρουν την απάντηση σε αυτό που ψάχνουν ευκολότερα», ανέφερε στο CNBC η Lisa O’Malley, ανώτερη διευθύντρια διαχείρισης προϊόντων για το Cloud AI στο Google Cloud.

Ιστορικό ασθενούς

Για παράδειγμα, εάν οι γιατροί θέλουν να μάθουν για το ιστορικό ενός ασθενούς, δεν χρειάζεται πλέον να διαβάζουν τις σημειώσεις, τα φαξ και τα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας ξεχωριστά. Αντίθετα, μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις όπως «Τι φάρμακα έχει πάρει αυτός ο ασθενής τους τελευταίους 12 μήνες;» και να δουν όλες τις σχετικές πληροφορίες συγκεντρωμένες.

Οι νέες δυνατότητες αναζήτησης της Google μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή των σωστών κωδικών χρέωσης και τον προσδιορισμό των κριτηρίων που ενδεχομένως πληρούν οι ασθενείς για να συμμετέχουν σε μια κλινική δοκιμή, είπε η O’Malley.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η τεχνολογία μπορεί να συνδέεται με την αρχική πηγή των πληροφοριών, η οποία θα προέρχεται απευθείας από τα εσωτερικά δεδομένα ενός οργανισμού. Αυτό θα βοηθήσει στην άμβλυνση των ανησυχιών των κλινικών γιατρών ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να έχει ασάφειες ή να δίνει ανακριβείς απαντήσεις.

Έλλειψη προσωπικού

Οι δυνατότητες αναζήτησης θα είναι ιδιαίτερα πολύτιμες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που έχουν ήδη επιβαρυνθεί με περισσότερες αρμοδιότητες λόγω των ελλείψεων προσωπικού.

Οι νέες δυνατότητες θα προσφέρονται σε οργανισμούς επιστημών υγείας και ζωής μέσω της πλατφόρμας Vertex AI Search της Google, την οποία εταιρείες σε άλλους κλάδους μπορούν ήδη να χρησιμοποιούν για να πραγματοποιούν αναζητήσεις σε δημόσιους ιστότοπους, έγγραφα και άλλες βάσεις δεδομένων. Η συγκεκριμένη προσφορά για την υγειονομική περίθαλψη βασίζεται στα υπάρχοντα προϊόντα Healthcare API και Healthcare Data Engine της Google.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ