ΚαινοτομιαΗ εφαρμογή για τη διάγνωση ασθενειών που αλλοιώνουν το δέρμα

Η εφαρμογή για τη διάγνωση ασθενειών που αλλοιώνουν το δέρμα

- Advertisement -

Η ενημερωμένη εφαρμογή για τη διάγνωση ασθενειών που αλλοιώνουν το δέρμα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε συσκευές Android και iOS.

Η ενημερωμένη εφαρμογή για τη διάγνωση ασθενειών που αλλοιώνουν το δέρμα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε συσκευές Android και iOS.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας βελτιωμένης έκδοσης της εφαρμογής Skin NTDs, ενός πολύτιμου εργαλείου που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής στη διάγνωση και τη διαχείριση παραμελημένων τροπικών ασθενειών που σχετίζονται με το δέρμα (Skin NTDs). Η ενημερωμένη εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν σε συσκευές Android ( εδώ ) και iOS ( εδώ ). Για να διασφαλιστεί η ομαλή εγκατάσταση, οι χρήστες μπορεί να χρειαστεί να διαγράψουν την προηγούμενη έκδοση από τις συσκευές τους.

Η αναβαθμισμένη εφαρμογή είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας μεταξύ του ΠΟΥ και του Until No Leprosy Remains (NLR). Η NLR μετέφερε γενναιόδωρα το περιεχόμενο του SkinApp της, το οποίο περιελάμβανε πληροφορίες για δερματικά NTDs, 24 κοινές δερματικές παθήσεις και ορισμένες άλλες που σχετίζονται με τον HIV, στην εφαρμογή Skin NTDs του ΠΟΥ. Αυτή η συνεργασία οδήγησε σε μια ολοκληρωμένη και φιλική προς το χρήστη πηγή που ευθυγραμμίζεται με τις τελευταίες συστάσεις του ΠΟΥ.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της ενημερωμένης εφαρμογής περιλαμβάνουν:

– Λογικός αλγόριθμος εκτός σύνδεσης: Η εφαρμογή λειτουργεί εκτός σύνδεσης και χρησιμοποιεί έναν λογικό αλγόριθμο για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να κάνουν ακριβείς διαγνώσεις και να λαμβάνουν αποφάσεις θεραπείας.

– Πολύγλωσση υποστήριξη: Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά και τα Γαλλικά, με πλάνο να μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες, όπως τα πορτογαλικά και τα ισπανικά, για την καλύτερη εξυπηρέτηση διαφορετικών κοινοτήτων.

– Πόροι μάθησης: Η εφαρμογή περιλαμβάνει μια ενότητα «Μάθηση NTDs του δέρματος», που προσφέρει πολύτιμο εκπαιδευτικό υλικό για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας πρώτης γραμμής. Αυτό το περιεχόμενο προέρχεται από το εγχειρίδιο του ΠΟΥ με τίτλο «Αναγνωρίζοντας παραμελημένες τροπικές ασθένειες μέσω αλλαγών στο δέρμα – Ένας εκπαιδευτικός οδηγός για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας πρώτης γραμμής».

– Ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης αιχμής (Beta): Εκτός από τη δημόσια έκδοση, ο ΠΟΥ συνεργάζεται με την Universal Doctor και την Belle.ai για την ανάπτυξη μιας beta έκδοσης της εφαρμογής. Αυτή η έκδοση ενσωματώνει δύο διαδικτυακούς αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης (AI) που μπορούν να ταξινομήσουν φωτογραφίες δερματικών βλαβών αμέσως. Σχεδιάζονται επιτόπιες δοκιμές σε επιλεγμένες χώρες για την αξιολόγηση της χρηστικότητας και της απόδοσης αυτών των αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης σε πραγματικές συνθήκες.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει σημαντικά την υγειονομική περίθαλψη και τις παγκόσμιες ιατρικές πρακτικές. Ωστόσο, ο ευεργετικός αντίκτυπός του θα πραγματοποιηθεί πλήρως μόνο όταν επικεντρωθεί στις αρχές της ηθικής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης, της εφαρμογής και της αξιοποίησής του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ