ΚαινοτομιαGoogle - Apple: Το κινητό θα σε ειδοποιεί αν ήρθες σε επαφή...

Google – Apple: Το κινητό θα σε ειδοποιεί αν ήρθες σε επαφή με κρούσμα

- Advertisement -

Apple και Google ανακοίνωσαν μια ευρείας κλίμακας συνεργασία για την δημιουργία εργαλείων από το κινητό που θα βοηθούν στην παρακολούθηση της διάδοσης του κορωνοϊού.

Apple και Google ανακοίνωσαν μια ευρείας κλίμακας συνεργασία για την δημιουργία εργαλείων από το κινητό που θα βοηθούν στην παρακολούθηση της διάδοσης του κορωνοϊού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την Apple, τόσο ο τεχνολογικός κολοσσός, όσο και η Google θα ενεργοποιήσουν την διασυνδεσιμότητα ανάμεσα στα λειτουργικά Android και iOS, χρησιμοποιώντας εφαρμογές με στοιχεία από τις επίσημες υγειονομικές αρχές ανά τον κόσμο. Οι εφαρμογές αυτές θα αναρτηθούν στο Google Play και στο iTunes App Store αντίστοιχα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε συνεργασία για τη δημιουργία προστατευτικών ιατρικών ασπίδων. Αφορά τους γιατρούς που εργάζονται στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εφαρμογές για την ιχνηλάτηση των επαφών θετικών σε κορωνοϊό

Οι ειδικοί έχουν πραγματοποιήσει έκκληση στον ιδιωτικό τομέα, να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον στον κόσμο διαθέτουν κινητά τηλέφωνα, τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Apple και η Google θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια τέτοια διαδικασία.

Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρεται πως «Google και Apple προχωρούν σε μια κοινή προσπάθεια χρήσης τεχνολογίας Bluetooth. Στόχος είνα να βοηθήσουν κυβερνήσεις και υπηρεσίες υγείας να μειώσουν την μετάδοση του κορωνοϊού. Με επίκεντρο πάντα τον σεβασμό της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των χρηστών».

Η χρήση Bluetooth προκρίνεται ως καταλληλότερη. Επιτρέπει τον καλύτερο και πιο αξιόπιστο εντοπισμό της θέσης ενός ατόμου. Χρησιμοποιεί το σήμα κινητής τηλεφωνίας ή το GPS. Θα δίνεται έτσι η δυνατότητα σε δημιουργούς εφαρμογών για κινητά να χρησιμοποιούν το Bluetooth. Στόχος είναι να ειδοποιούν τους χρήστες για το ενδεχόμενο να έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Πριν από μερικές η ημέρες, η Google ανακοίνωσε πως διαθέτει 800 εκατ. δολάρια στην μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πώς θα λειτουργούν οι εφαρμογές Google και Apple στο κινητό

Κάθε χρήστης που ενεργοποιεί την εφαρμογή, θα διαθέτει έναν συγκεκριμένο κωδικό -κλειδί. Ο κωδικός θα μεταδίδεται από το ένα κινητό στο άλλο, κάθε φορά που δύο χρήστες έρχονται κοντά. Αν κάποιος διαγνωστεί θετικός, τότε το κλειδί του στην εφαρμογή θα προβάλει στο cloud όλες τις επαφές με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή τις τελευταίες 14 ημέρες.

Η Google σημειώνει πως οι εφαρμογές δεν θα συλλέγουν προσωπικά δεδομένα. Αλλά ούτε πληροφορίες για την ακριβή περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η επαφή. «Όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό δεν θα κοινοποιούνται σε άλλους χρήστες στη Google ή την Apple». Τα δεδομένα θα χρησιμοποιούνται μόνο από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και τις Αρχές που διαχειρίζονται την πανδημία του κορωνοϊού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ