ΒασικόΆλλαξε χέρια μέσω χρηματιστηρίου το Υγεία -Στο CVC Capital το 70%

Άλλαξε χέρια μέσω χρηματιστηρίου το Υγεία -Στο CVC Capital το 70%

- Advertisement -

Με τρεις συναλλαγές μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών άλλαξε χέρια το 70,38% του Υγεία, το οποίο περνά στο CVC Capital Partners. Η αξία των συναλλαγών έφτασε στα 204,4 εκατ. ευρώ, με τις συναλλαγές να πραγματοποιούνται στην τιμή των 0,95 ευρώ ανά μετοχή.

Μετά και το deal μεταβίβασης του Υγεία, το CVC Capital Partners αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά της ιδιωτικής υγείας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μετά και το deal μεταβίβασης του Υγεία, το CVC Capital Partners αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά της ιδιωτικής υγείας. Μετά και το deal για την εξαγορά του Υγεία. Έχοντας ήδη στο χαρτοφυλάκιό του νοσοκομείο Metropolitan και τη γενική κλινική του Χολαργού Iaso General- πλέον Metropolitan General- τα μερίδιο που συγκεντρώνει το fund εκτιμάται σε πάνω από 20% του κλάδου των κλινικών.

Τα νέα μερίδια του CVC αποτυπώνονται τόσο σε κλίνες, όσο και σε τζίρους. Ενδεικτικά, σε σύνολο περίπου 15 χιλ. κλινών νοσηλείας σε όλη την Ελλάδα (σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών), ο όμιλος Υγεία διαθέτει 1.261 κλίνες και 52 χειρουργικές αίθουσες, συμπεριλαμβανομένου και του νοσοκομείου στα Τίρανα.

Σημειώνεται ότι στον όμιλο Υγεία ανήκουν τα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ, με άδειες λειτουργίας 459 και 100 κλινών αντιστοίχως. 239 κλίνες διαθέτει το νυν Metropolitan General και άλλες 300 κλίνες το Metropolitan.

Ισχυρό επενδυτικό fund

Το CVC Capital Partners είναι ένας από τους ισχυρότερους επενδυτικούς οργανισμούς στον κόσμο, έχοντας υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 80 δισ. δολάρια, παρουσία σε τρεις ηπείρους και 23 χώρες, αλλά και σημαντική εξειδίκευση στον κλάδο νοσοκομείων, ειδικά σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Με αυτό τον τρόπο, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση αναδιάρθρωσης του κλάδου της ιδιωτικής υγείας με το CVC να αναδεικνύεται σε απόλυτο κυρίαρχο καθώς θα έχει υπό τον έλεγχο του το υψηλότερο μερίδιο στον κλάδο και θα πραγματοποιεί έσοδα άνω των 330 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το CVC Capital Partners ανέβασε την αρχική του πρόταση που ήταν στα 0,92 στα 0,95 ευρώ πλέον, «ακυρώνοντας» κατ’ ουσία το επιχειρούμενο ντεμαράζ της πλευράς της Γ. Αποστολόπουλος, που την 1η Ιουλίου κατέθεσε επίσης πρόταση στα 0,95 ευρώ.

Ο όμιλος MIG, μαζί με τους συμβούλους, επέλεξε τα χρηματοοικονομικά και επιχειρησιακά εχέγγυα του CVC CapitalParnters, το οποίο άλλωστε είχε κάνει δεσμευτική πρόταση, εν αντιθέσει με την Γ. Αποστολόπουλος που επανήλθε μόλις πρόσφατα, κάνοντας μη δεσμευτική πρόταση.

Οικονομικά αποτελέσματα

Με βάση δε τις οικονομικές καταστάσεις της χρονιάς που πέρασε, οι ενοποιημένες πωλήσεις του Υγεία έφτασαν τα 206 εκατ. ευρώ, ο κύκλος εργασιών του Metropolitan εκτιμάται σε 90 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις του Ιασώ General αγγίζουν τα 32 εκατ. ευρώ (οικονομική χρήση του 2016).

Στο σύνολο οι πωλήσεις στο κομμάτι της νοσηλείας και των διαγνωστικών ανέρχονται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ