ΕπιστημονικάTα «σιωπηλά» συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών

Tα «σιωπηλά» συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών

- Advertisement -

Υπάρχουν περισσότεροι από 200 τύποι καρκίνου, πράγμα που κάνει τη διαφοροδιάγνωση και τον εντοπισμό των συμπτωμάτων τους πολύ δύσκολα, πόσο μάλλον εκείνων που είναι λιγότερο προφανείς.

Υπάρχουν περισσότεροι από 200 τύποι καρκίνου, πράγμα που κάνει τη διαφοροδιάγνωση και τον εντοπισμό των συμπτωμάτων τους πολύ δύσκολα, πόσο μάλλον εκείνων που είναι λιγότερο προφανείς.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η γιατρός Rosie Godeseth, αναπληρώτρια ιατρική διευθύντρια στην ασφαλιστική Vitality Health Insurance, μίλησε στο μέσο για μερικά από τα σημάδια του καρκίνου των ωοθηκών που θα πρέπει να σημάνουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Τα «σιωπηλά» συμπτώματα του καρκίνου

Ο καρκίνος των ωοθηκών προσβάλλει με μεγαλύτερη συχνότητα γυναίκες άνω των 50 ετών, αλλά μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε άτομο έχει ωοθήκες. Ως ένας από του πιο κοινούς καρκίνους παγκοσμίως, η έγκαιρη διάγνωσή του είναι αποφασιστικής σημασίας για τις πιθανότητες επιβίωσης του ασθενή.

Μιλώντας για τα σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε, η Δρ Godeseth εξήγησε: «Ο καρκίνος των ωοθηκών αναφέρεται συχνά στα μέσα ενημέρωσης ως ο “σιωπηλός δολοφόνος”, καθώς πολλά από τα συμπτώματα είναι συχνά ασαφή και μη ειδικά.

Τα πέντε πιο κοινά συμπτώματα της νόσου
  • Αίσθημα φουσκώματος
  • Πρήξιμο στην κοιλιακή χώρα
  • Αίσθημα δυσφορίας στην κοιλιακή χώρα
  • Ασυνήθιστο αίσθημα κορεσμού και απώλεια όρεξης
  • Συχνή ενούρηση

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα προειδοποιητικά σημάδια για τα οποία πρέπει να επαγρυπνείτε.

Η Δρ Godeseth διευκρίνισε: «Πόνος στην πλάτη, πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, κόπωση, δυσκοιλιότητα, καθώς και αλλαγές στον εμμηνορροϊκό σας κύκλο και απροσδόκητη απώλεια βάρους μπορεί επίσης να είναι συμπτώματα».

Εάν εμφανίσετε για εκτεταμένο χρονικό διάστημα κάποιο από τα παραπάνω, ή συνδυασμό αυτών, η ειδικός συστήνει να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας. «Η έγκαιρη διάγνωση, στην οποία θα μπορούσε να βοηθήσει η αναγνώριση των συμπτωμάτων, μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στην αντιμετώπιση του καρκίνου», αναφέρει η ειδικός.

Η αντιμετώπιση του καρκίνου

Η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου είναι στις περισσότερες περιπτώσεις το πρώτο στάδιο αντιμετώπισης για τους περισσότερους τύπους καρκίνου.

Ανάλογα με το στάδιο και τον τύπο του καρκίνου, ακολουθούν ακτινοθεραπείες ή χημειοθεραπείες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, όπως σε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου του μαστού, οι ασθενείς λαμβάνουν και χάπια για αρκετά χρόνια, αναφέρει η Δρ Godeseth.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ