ΕπιστημονικάΤα αυτοάνοσα νοσήματα στη νευρολογική κλινική πράξη: αντιπαραθέσεις και διλήμματα

Τα αυτοάνοσα νοσήματα στη νευρολογική κλινική πράξη: αντιπαραθέσεις και διλήμματα

- Advertisement -

Σε έναν ιστορικό εκπαιδευτικό χώρο, το Ίδρυμα Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή των Σπετσών, θα πραγματοποιηθεί στις 12 – 14 Απριλίου 2018, το 3ο Συμπόσιο Νευρολογίας Στρατιωτικών Νοσοκομείων με τίτλο Horror Autotoxicus «τα αυτοάνοσα νοσήματα στη νευρολογική κλινική πράξη: αντιπαραθέσεις και διλήμματα».
Το Συμπόσιο διοργανώνεται από την Επιστημονική Ένωση Υγειονομικών Ενόπλων Δυνάμεων και την Νευρολογική Κλινική του 401 Γ.Σ.Ν.Α., σε συνεργασία με τις Νευρολογικές Κλινικές του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (Ν.Ν.Α.), του 417 Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού και του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως (424 Γ.Σ.Ν.Ε.).
Η θεματολογία του Συμποσίου θα επικεντρωθεί στις λεγόμενες «αυτοάνοσες» νευρολογικές παθήσεις, που καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της καθημερινής μας κλινικής πρακτικής. Οι επιστημονικές εξελίξεις, τόσο στην κατανόηση της παθογένειάς τους όσο και στη θεραπευτική τους αντιμετώπιση, είναι ραγδαίες.
Για το λόγο αυτό, θα γίνει προσπάθεια «παντρέματος» της θεωρίας και της πράξης. Θα υπάρξουν εισαγωγικά κλινικά φροντιστήρια, που θα υπενθυμίσουν και θα ανανεώσουν βασικές γνώσεις ανοσολογίας.
Για κάθε κατηγορία παθήσεων, θα προηγείται ένα κλινικό φροντιστήριο, που θα αφορά τους υποκείμενους ανοσολογικούς μηχανισμούς, το οποίο θα ακολουθείται από μία συνεδρία με συγκεκριμένα παθογενετικά και κλινικά ερωτήματα, ώστε να μεταφράζεται η θεωρητική γνώση σε πρακτική εφαρμογή.
H έναρξη του Προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 12 Απριλίου στις 17:00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, 14 Απριλίου στις 21:30.
Το Συμπόσιο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Σπετσών.

Χορηγούνται 21 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME- CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Η επίσημη σελίδα του Συμποσίου: www.militaryneurology-symposium2018.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ