Special NewsHealthspy: Το εξώδικο, η επισ-τροφή και ο... ανεπάγγελτος

Healthspy: Το εξώδικο, η επισ-τροφή και ο… ανεπάγγελτος

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Το εξώδικο
Με επίδοση εξώδικου προς τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης από τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου συνοδεύτηκε η έκτακτη κάθοδος του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη την προηγούμενη Δευτέρα, με φόντο το black-out που απειλείται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με αιχμή του δόρατος τους αναισθησιολόγους και τα χειρουργικά τραπέζια.

Healthspy: Με επίδοση εξώδικου προς τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης από τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου συνοδεύτηκε η έκτακτη κάθοδος του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη την προηγούμενη Δευτέρα, με φόντο το black-out που απειλείται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με αιχμή του δόρατος τους αναισθησιολόγους και τα χειρουργικά τραπέζια.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως μαθαίνουμε, την ώρα που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός και αφού είχε προηγηθεί σειρά επαφών με στελέχη του νοσοκομείου, ακριβώς την ίδια ώρα δικαστική επιμελήτρια επέδιδε στην 7η ΥΠΕ το εξώδικο που συνυπογράφουν πέντε αναισθησιολόγοι και κοινοποιείται τόσο στη διοίκηση του Βενιζελείου (προφανέστατα στην απελθούσα που «καρατομήθηκε» μία μέρα μετά) όσο και στην Εισαγγελία Ηρακλείου.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι το εξώδικο επιδόθηκε στις 13.35 το μεσημέρι της Δευτέρας, 16 Οκτωβρίου, αφ’ ότου ο κ. Χρυσοχοίδης είχε παρουσιάσει το σχέδιο του υπουργείου για την προσωρινή αντιμετώπιση της κρίσης στο Βενιζέλειο έως ότου δρομολογηθεί μία πιο μόνιμη λύση με τις fast track προσλήψεις που εξήγγειλε.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο κ. Χρυσοχοίδης δεσμεύτηκε ότι από 1η Νοεμβρίου και για ένα τρίμηνο, στο Βενιζέλειο θα λειτουργούν ημερησίως τέσσερα χειρουργικά τραπέζια με την συνδρομή αναισθησιολόγων του ιδιωτικού τομέα που θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αναισθησιολόγοι, που συνυπογράφουν το εξώδικο, περιγράφουν τις εξοντωτικές συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να εργαστούν, με τίμημα την σωματική και ψυχολογική τους κατάρρευση, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την επισφάλεια της πραγματοποίησης των εφημεριών στο Βενιζέλειο.

Επισ-τροφή Θεμιστοκλέους

Στο προσκήνιο αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα -μετά από μια σχετικά μεγάλη περίοδο «σιωπής»- ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανοίγοντας την κυβερνητική ατζέντα με το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ και τις πρόσθετες αμοιβές τους.

Το τελευταίο διάστημα ο Μάριος Θεμιστοκλέους μολονότι είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση μιας σειράς σημαντικών αλλαγών στο ΕΣΥ, υπό την εποπτεία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παραμένει μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας.

Όπως μαθαίνουμε, πρόθεση της Ειρήνης Αγαπηδάκη είναι να παραμείνει λίγο μακριά από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για το επόμενο διάστημα, προκειμένου να μειωθεί η ένταση από τα «χτυπήματα» που δέχεται από τη νέα θέση της υφυπουργού Υγείας.

Πιθανόν όχι και άδικα μιας και η πλειοψηφία του επιστημονικού κλάδου της χώρας έκανε λόγο για… «βαφτίσια», διασκεδάζοντας τις προθέσεις αλλαγής του αγροτικού γιατρού και την αποτυχία ενίσχυσης του θεσμού του «προσωπικού γιατρού».

Αξιοσημείωτο της παρουσίασης του προγράμματος για τον προσωπικό γιατρό την προηγούμενη Παρασκευή, από την υφυπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, είναι το κεφάλαιο υποστήριξης με έναν… Συντονιστή. Στην ουσία πρόκειται για έναν βοηθό που θα κλείνει τα ραντεβού των ασθενών, θα συμπληρώνει τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς και θα ενημερώνει τους ασθενείς για τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής αλλά κυρίως, το κόστος του βοηθού του προσωπικού γιατρού θα επιβαρύνει το υπουργείο Υγείας και όχι τον γιατρό.

Ο άσχετος και ανεπάγγελτος

Αγρίεψε η εσωκομματική κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά την παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας για να δρομολογηθεί η διαγραφή του από το ΣΥΡΙΖΑ, ξέσπασαν και οι κόντρες ανάμεσα στα στελέχη. Οι τελευταίοι πρωταγωνιστές είναι ο Παύλος Πολάκης και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στον βουλευτή Χανίων κάνοντας λόγο για «αντιεπιστημονικές απόψεις» τον καιρό της πανδημίας. «Είπε κανείς γιατί έπρεπε να έχουμε δύο εκφωνήσεις στο θέμα της πανδημίας, που έβγαινε ο κ. Πολάκης και έλεγε αντιεπιστημονικά πράγματα;», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο μετά το μεσημέρι ακολούθησε η οργισμένη απάντηση του Παύλου Πολάκη μέσω facebook.

Ο κ. Πολάκης αποκάλεσε τον Πάνο Σκουρλέτη «άσχετο» και «ανεπάγγελτο» παραθέτοντας τα τρία χειρουργεία που έκανε τις τελευταίες 10 ημέρες.

«Εγώ συνεχίζω να δουλεύω και να ασκώ την Ιατρική παρά όλη την άλλη καθημερινή αντιπολίτευση στο Μητσοτακη που ασκώ 4 χρόνια τωρα!! Εσυ τι ακριβώς κάνεις;; Γιατί εγώ είχα αξία και πριν τα αξιώματα και θα έχω και μετά από αυτα!! Μερικοί μερικοί είχατε πριν ή θα έχετε μετά;;;» συνεχίζει την επίθεσή του προς τον Πάνο Σκουρλέτη ο Παύλος Πολάκης.

Κατά τα λοιπά…

Στην εξωστρέφεια ποντάρει η επικεφαλής φαρμακευτικής εταιρείας που ανέλαβε σχετικά πρόσφατα καθήκοντα.

Όπως ακούσαμε, το επόμενο διάστημα δρομολογεί κύκλο συναντήσεων και συνεντεύξεων προς τα ειδικά Μέσα, προκειμένου να προβάλει τις θέσεις, προθέσεις και σχέδια ενίσχυσης του φαρμακευτικού κλάδου στη χώρα μας.

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη εταιρεία επί σειρά ετών διατηρούσε χαμηλό προφίλ, αποφεύγοντας την προβολή της. Νέα στελέχη, νέοι στόχοι…

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ