Special NewsHealthspy: Κληρώνει σε Πλεύρη, τα «40» του ΣΦΕΕ και ο Πα(ρ)τούλης

Healthspy: Κληρώνει σε Πλεύρη, τα «40» του ΣΦΕΕ και ο Πα(ρ)τούλης

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Κληρώνει στον Πλεύρη

«Κεραυνός εν αιθρία» για πολλούς και «αναμενόμενη εξέλιξη» για κάποιους άλλους αποτέλεσε η ανακοίνωση για προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της φαρμακευτικής επιχείρησης Novartis, δια χειρός Θάνου Πλεύρη.

Κληρώνει στον Πλεύρη «Κεραυνός εν αιθρία» για πολλούς και «αναμενόμενη εξέλιξη» για κάποιους άλλους αποτέλεσε η ανακοίνωση για προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της φαρμακευτικής επιχείρησης Novartis, δια χειρός Θάνου Πλεύρη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Από την αρχή της θητείας του, ο πρωθυπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι θα διεκδικηθεί αποζημίωση από την Novartis για το πραγματικό σκάνδαλο που είναι οι παράνομες πρακτικές της εταιρείας στις σχέσεις της με γιατρούς. Ο υπουργός Υγείας, όντας δικηγόρος και μέλος της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, γνωρίζει εκ των έσω τα της υπόθεσης.

Όπως μαθαίνουμε, στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί η αγωγή -που έχει ήδη συνταχθεί- κατά της εταιρείας και θα αφορά στην προσβολή που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα, θα διατηρεί κάθε επιφύλαξη για τυχόν ζημίες που θα προκύψουν από την έρευνα που γίνεται από τα ποινικά δικαστήρια, την επιτροπή διαπραγμάτευσης και τον έλεγχο στις ΗΠΑ.

Το ζήτημα εν προκειμένω είναι ότι η υπόθεση εκεί έχει «σφραγιστεί» μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την καταβολή αποζημίωσης. Κρίθηκε όμως, κατά πληροφορίες, πως πρέπει να εξαντληθούν όλα τα νόμιμα περιθώρια αναζήτησης στοιχείων για να «δομηθεί» επαρκώς η διεκδίκηση.

Η αγωγή θα αφορά μόνο την λεγόμενη ηθική βλάβη και θα επιφυλάσσεται για επιπλέον ποσά όταν θα υπάρξει προσδιορισμός τυχόν ζημίας. Δίχως να είναι σαφές σε τι πόσα θα κινείται η αγωγή, η εκτίμηση είναι πως θα φτάνει στα επίπεδα των χρημάτων που έχει πληρώσει η Novartis στις ΗΠΑ. Ξεπερνούσαν τα 200 εκατ. ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήδη έχει συσταθεί από τον Θάνο Πλεύρη η Επιτροπή που θα προβεί σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρεία Novartis.

40 χρόνια ΣΦΕΕ

Φυσικά, η προσφυγή κατά της Novartis αναμένεται να αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης στη σημερινή συνάντηση των στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς, με αφορμή τα «40 χρόνια ΣΦΕΕ», που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

Τα «φώτα» αναμένεται να συγκεντρώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος θα επιχειρήσει να επικεντρωθεί στο κεφάλαιο των αλλαγών στο φάρμακο, όπως προβλέπονται στον πρόσφατο νόμο «Γιατρός για Όλους», αλλά και τις δεσμεύσεις για το clawback και rebate.

Όπως μαθαίνουμε, στην ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση για τα «40 χρόνια ΣΦΕΕ»
τιμητική παρουσία θα έχουν -μεταξύ άλλων- ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κώστας Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, και το πρόσωπο «έκπληξη» της βραδιάς, ο Βασίλης Κικίλιας, νυν υπουργός Τουρισμού και γνώστης των θεμάτων υγείας, στα προηγούμενα καθήκοντα του.

Pa(r)toulis all the time… healthspy

Ανεξέλεγκτη… κοσμοσυρροή και ποικίλες αντιδράσεις στα social media προκαλεί το επικείμενο πάρτι που θα παραθέσει ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, μετά την μαζική πρόσκληση προς τα μέλη του Συλλόγου.

Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα σε αναρτήσεις τους, γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κοινοποιούν «διαμαρτυρόμενοι» το προσκλητήριο των γενεθλίων του Γιώργου Πατούλη.

Όπως αναφέρει η πρόσκληση «Θα είναι χαρά μου να σε δω στη συνάντηση φίλων, με αφορμή τα γενέθλια μου, την Τετάρτη 18/05, στο …. Restaurant, στο …. (Βουκουρεστίου, ….., Αθήνα) – Γιώργος Πατούλης».

Όπως μαθαίνουμε, το μήνυμα δεν εστάλη από το προσωπικό κινητό του Γιώργου Πατούλη, όπως είναι και λογικό με τόσες προσκλήσεις, αλλά από αυτοματοποιημένο μηχανισμό διακίνησης sms.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι με τη διαρροή της πρόσκλησης σε έναν μεγάλο «κουβά» τον social media είναι να μαζευτούν αρκετοί «μπαταχτζήδες» στην εκδήλωση, ασχέτου ιδιότητας και κυρίως άνευ πρόσκλησης…!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ