ΕπιχειρηματικάDeepCure: Η εταιρεία βιοτεχνολογίας που επεκτείνεται στην Ελλάδα

DeepCure: Η εταιρεία βιοτεχνολογίας που επεκτείνεται στην Ελλάδα

- Advertisement -

Παράρτημα στην Ελλάδα σχεδιάζει να λειτουργήσει η DeepCure, εταιρεία βιοτεχνολογίας που εισάγει έναν καινοτόμο τρόπο αντιμετώπισης ασθενειών με την ανακάλυψη φαρμάκων μικρών μορίων τα οποία θεωρούνται έως τώρα δυσεύρετα.

Παράρτημα στην Ελλάδα σχεδιάζει να λειτουργήσει η DeepCure, εταιρεία βιοτεχνολογίας που εισάγει έναν καινοτόμο τρόπο αντιμετώπισης ασθενειών με την ανακάλυψη φαρμάκων μικρών μορίων τα οποία θεωρούνται έως τώρα δυσεύρετα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Έχοντας ήδη ιδρύσει τα γραφεία της στην οδό Ερμού, η εταιρεία ετοιμάζεται να στελεχώσει την εγχώρια ομάδα της, προσφέροντας ευκαιρίες για νέους επαγγελματίες στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης λογισμικού και αλγορίθμων μηχανικής μάθησης.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία, επωφελούμενη από τις δυνατότητες που προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη και με την αξιοποίηση υποδομών Cloud Computing, έχει δημιουργήσει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης για την εξεύρεση μορίων με τις κατάλληλες φαρμακολογικές ιδιότητες. Αποτελεί ένα μέρος μιας νέας ροής νεοφυών εταιρειών που χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να αναπτύξουν θεραπείες ασθενειών. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει συνολικά 47 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από την έναρξη της λειτουργίας της. Τα έσοδα από τις χρηματοδοτήσεις αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του δικτύου της DeepCure με πέντε επιπλέον ογκολογικά προγράμματα και για την ανάπτυξη ενός αυτοματοποιημένου ρομποτικού εργαστηρίου, αποκλειστικά αφοσιωμένου στην ανάπτυξη φαρμάκων πλήρως σχεδιασμένων και δοκιμασμένων από AI.

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της στη χώρα μας και συμβάλλοντας στην επιστροφή και διατήρηση νέων ταλαντούχων επαγγελματιών στη χώρα, η DeepCure αποσκοπεί στην προσέλκυση φιλόδοξων στελεχών του ευρύτερου χώρου της μηχανικής και επιστήμης υπολογιστών. Το νέο παράρτημα της εταιρείας θα έχει ως αντικείμενο την έρευνα και ανάπτυξη λογισμικού και αλγορίθμων μηχανικής μάθησης για το υπολογιστικό κομμάτι της πλατφόρμας εύρεσης φαρμάκων.

Ο κ. Θρασύβουλος Καρύδης, συνιδρυτής και Τεχνικός Διευθυντής της DeepCure, ανέφερε σχετικά: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το νέο αυτό κεφάλαιο που ανοίγει για την επιχείρησή μας. Γνωρίζουμε πως η χώρα διαθέτει εξαιρετικά ταλαντούχο και συνεχώς αναπτυσσόμενο δυναμικό στον τομέα της βιοτεχνολογίας και στόχος μας είναι να το ανακαλύψουμε και να το αναδείξουμε. Ήδη εσωτερικά, η απόδοση, ο επαγγελματισμός και το ταλέντο των ήδη υπαρχόντων Ελλήνων στελεχών, καταδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο γιατί η επέκτασή μας στην Ελλάδα ήταν κάτι που θέλαμε και το σχεδιάζαμε καιρό. Θεωρούμε πως το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο είναι το πλέον κατάλληλο για την επιστροφή μας στη χώρα, δεδομένων των συνθηκών και των οικονομικών δεδομένων που προβλέπονται για την μεταπανδημική εποχή”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ