ΔιατροφήHarvard: Τι να τρώμε για να ζήσουμε 20% περισσότερο - Το πλάνο

Harvard: Τι να τρώμε για να ζήσουμε 20% περισσότερο – Το πλάνο

- Advertisement -

Η απώλεια βάρους, οι καλύτεροι δείκτες υγείας, η καλύτερη φυσική κατάσταση είναι μόνο μερικά από τα κίνητρα που κινητοποιούν τους ανθρώπους να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Εάν η μακροζωία είναι μεταξύ των στόχων σας, τότε έχει έρθει η στιγμή να δοκιμάσετε την διατροφή του Harvard, που μας υπόσχεται ότι μπορούμε να ζήσουμε έως και 20% περισσότερο.

Harvard: Η απώλεια βάρους, οι καλύτεροι δείκτες υγείας, η καλύτερη φυσική κατάσταση είναι μόνο μερικά από τα κίνητρα που κινητοποιούν τους ανθρώπους να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Για να καταλήξουν σε αυτήν, μια ομάδα ερευνητών μελέτησε τα δεδομένα ανθρώπων που ακολουθήσαν ένα από τα τέσσερα διαφορετικά διατροφικά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένης της Εναλλακτικής Μεσογειακής Διατροφής, των Διατροφικών Κατευθυντήριων Γραμμών για Αμερικανούς (MyPlate), του Δείκτη Υγιεινής Διατροφής με βάση τις φυτικές τροφές και Εναλλακτικού Δείκτης Υγιεινής Διατροφής (γνωστός και ως «Διατροφή Χάρβαρντ»).

Οι ερευνητές βρήκαν ότι τα άτομα που ακολούθησαν οποιαδήποτε από αυτές τις δίαιτες είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της 36χρονης μελέτης. Είχαν επίσης χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου, αναπνευστικών παθήσεων και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τι περιλαμβάνει;

Για να ακολουθήσετε το συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο δοκιμάστε το το 1/2 της μερίδας του πιάτου/γεύματος σας πρέπει να αποτελείται από φρούτα/λαχανικά, το 1/4 από δημητριακά ολικής αλέσεως και το 1/4 από πρωτεΐνες. Επίσης αναφέρει ότι θα πρέπει να καταναλώνετε άφθονο νερό.

Οι ερευνητές του Harvard συνιστούν την αποφυγή των ζαχαρούχων ροφημάτων και την περιορισμένη κατανάλωση γαλακτοκομικών ροφημάτων σε 1-2 μερίδες την ημέρα.

Όσον αφορά τα λιπαρά, συνιστούν την κατανάλωση μέτριων ποσοτήτων καλών λιπαρών, με τη μορφή φυτικών ελαίων, όπως ελαιόλαδο και την αποφυγή τρανς λιπαρών.

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη

Η Αντονέτε Χάρντι, διαιτολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Wexner του Πανεπιστημίου του Οχάιο, αναφέρει ότι η διατροφή του Harvard έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία μας.

«Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2, υψηλής χοληστερόλης και υπέρτασης» αναφέρει η ίδια. «Η απώλεια βάρους θα μπορούσε επίσης να είναι ένα πρόσθετο όφελος αυτής της διατροφής».

Αυτά τα οφέλη σχετίζονται με την μειωμένη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών και κορεσμένων λιπαρών, που έχουν συνδεθεί στο παρελθόν με αυξημένο κίνδυνο για τις παραπάνω παθήσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ