ΔιατροφήΤο μπέργκερ από σκουλήκια που διχάζει τους καταναλωτές

Το μπέργκερ από σκουλήκια που διχάζει τους καταναλωτές

- Advertisement -

Όσο παράδοξο ή αηδιαστικό κι αν ακούγεται, ένα «λαχταριστό» για πολλούς μπέργκερ με… σκουλήκια φτάνει στα ράφια των σούπερ μάρκετ της Ευρώπης, κάνοντας το επόμενο βήμα στην αγορά της Γερμανίας.
Τα σκουλήκια, που είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών σύμφωνα με τον Guardian και εμπεριέχονται στο μπέργκερ, είναι προνύμφες από σκαθάρια βουβαλιών, τα οποία εκτρέφονται στην Ολλανδία.
Σερβίρονται σαν… κλασικό μπέργκερ, με μαρούλι, κρεμμύδια και ντομάτα, και αφού κυκλοφόρησαν πρώτα στην Ολλανδία και το Βέλγιο, τώρα έφτασαν και στη Γερμανία.
«Είχα ενδοιασμούς αρχικά, αλλά πήρα και δεύτερη μερίδα γιατί είχε τόσο καλή γεύση», δήλωσε ο Μάνφρεντ Ρόεντερ που το δοκίμασε και κατέληξε ότι το μπέργκερ από σκουλήκια είναι μια καλή εναλλακτική από το κρέας.
Ο Μπάρις Οζελ, συνιδρυτής της εταιρείας που έβγαλε τα συγκεκριμένα μπέργκερ στην αγορά, δήλωσε ότι είναι αποτέλεσμα δουλειάς τεσσάρων ετών. Η ιδέα στον ίδιο και τον συνέταιρό του, Μαξ Κράμερ, ήρθε όταν ταξίδεψαν στη νοτιοανατολική Ασία, όπου δεν είναι κάτι ασυνήθιστο να τρώνε οι άνθρωποι έντομα.

Ανάμεικτες αντιδράσεις
«Είναι σχετικά απλό. Πρέπει να δημιουργήσεις ένα προϊόν με ωραία εικόνα, στην οποία δεν μπορεί να δει κανείς έντομα», είπε ο Οζέλ, προσθέτοντας ότι αυτό που τραβά τους καταναλωτές είναι η μυρωδιά των μπέργκερ.
Οι αντιδράσεις πάντως είναι ανάμεικτες. «Εχουμε ανθρώπους που ενθουσιάστηκαν και ανυπομονούσαν να τα δοκιμάσουν και άλλους που αναρωτιούνται αν είμαστε σοβαροί», παραδέχθηκε ο διευθυντής του σούπερ μάρκετ, Μίκαελ Ρέινατζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ