ΔιατροφήΤο θαυματουργό μανιτάρι που μειώνει την κούραση και ενισχύει την αντοχή

Το θαυματουργό μανιτάρι που μειώνει την κούραση και ενισχύει την αντοχή

- Advertisement -

Το μανιτάρι cordyceps ανήκει σε μια ειδική κατηγορία φυτών που βοηθούν τον οργανισμό να διαχειριστεί το στρες.
Αυτοί οι μύκητες δεν βρίσκονται εύκολα καθώς υπάρχουν σε ψηλές και βραχώδεις περιοχές όπως στην Κίνα ενώ αναπτύσσονται στην πλάτη της κάμπιας!
Παρά τη δυσκολία στο να τα βρεις και να τα μαζέψεις, βοηθούν στην καταπολέμηση της κούρασης και ενισχύουν την αντοχή του σώματος. «Τα μανιτάρια cordyceps μειώνουν την ποσότητα του οξυγόνου που χρειάζεται ο οργανισμός όταν γυμνάζεται, ενώ βελτιώνουν την αντοχή και ελαττώνουν τον χρόνο της κόπωσης», αναφέρει η ολιστική διατροφολόγος Lorraine Kearney.

Οι έρευνες για αυτό το μανιτάρι ξεκίνησαν όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, τρεις Κινέζοι δρομείς έσπασαν πέντε παγκόσμια ρεκόρ και θεώρησαν αυτά τα μανιτάρια υπεύθυνα για την επιτυχία τους.
Μελέτη του UCLA θεώρησε ότι τα μανιτάρια βελτιώνουν την απόδοση στην άσκηση ενώ άλλη έρευνα της Journal of the International Society of Sports Nutrition βρήκε ότι μπορεί να μειώσουν την κόπωση.
Αυτά τα «μαγικά μανιτάρια» μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην λειτουργία του ήπατος. Ακόμη, μελετώνται για τις πιθανές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους.

Πώς το χρησιμοποιούμε
Τα μανιτάρια cordyceps λαμβάνονται κυρίως με μορφή δισκίου. Για να έχουν αποτέλεσμα, η καθημερινή κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής 4 γραμμαρίων για τουλάχιστον 21 μέρες είναι απαραίτητη. Ωστόσο, πρώτα συμβουλεύσου τον γιατρό σου καθώς τα προσαρμογόνα μπορεί να προκαλέσουν αντίδραση με άλλα φάρμακα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ