ΚάνναβηΌγδοος θάνατος από το άτμισμα -530 ασθενείς από πνευμονικά νοσήματα

Όγδοος θάνατος από το άτμισμα -530 ασθενείς από πνευμονικά νοσήματα

- Advertisement -

Τον όγδοο θάνατο στις ΗΠΑ, που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ανακοίνωσαν το απόγευμα της Πέμπτης οι υγειονομικές αρχές του Μισούρι, καθώς ένας άνδρας γύρω στα 45, έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Mercy του Σεντ Λούις «εξαιτίας της ασθένειας που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο – άτμισμα».

Τον όγδοο θάνατο στις ΗΠΑ, που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ανακοίνωσαν το απόγευμα της Πέμπτης οι υγειονομικές αρχές του Μισούρι, καθώς ένας άνδρας γύρω στα 45, έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Mercy του Σεντ Λούις «εξαιτίας της ασθένειας που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο - άτμισμα

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πρόκειται για τον όγδοο θάνατο που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο στις ΗΠΑ. Ο Δρ. Μάικλ Πλίσκο, του νοσοκομείου Mercy στο Σεντ Λούις, ανέφερε:

«Είναι μια ατυχής περίπτωση ενός νεαρού άνδρα χωρίς προηγούμενη ασθένεια στους πνεύμονες, που άρχισε το άτμισμα λόγω χρόνιων πόνων. Ξεκίνησε με δύσπνοια που γρήγορα εξελίχθηκε και επιδεινώθηκε σε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσφορίας (ARDS)».

Οι γιατροί προσπάθησαν -ανεπιτυχώς- να κρατήσουν τον άνδρα, που δεν κατονομάζεται, στη ζωή χρησιμοποιώντας μια εξωσωματική μηχανή οξυγόνωσης μεμβράνης.

Αυτός είναι ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος στην Πολιτεία του Μισουρι που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο νεκρός εισέπνευσε νικοτίνη, τετραϋδροκανναβινόλη (THC) ή κανναβιδόλη (CBD) μέσω της συσκευής του. Η τελευταία έχει αυξηθεί στις ΗΠΑ λόγω της αναλγητικής της δράσης και όχι μόνο. Επίσης, δεν προκαλεί ψυχικές επιπτώσεις σε σύγκριση με την THC.

To Associated Press διενήργησε πρόσφατα μελέτη σε 30 διαφορετικά έλαια CBD και διαπίστωσε ότι τουλάχιστον δέκα από τα φιαλίδια της βαλβίδας περιείχαν παράνομη συνθετική μαριχουάνα (κοινώς γνωστή ως K2).

Επιδημία…

Η επιδημία πνευμονικών νοσημάτων, που σχετίζονται με το άτμισμα, συνεχίζεται στις ΗΠΑ. Ο αριθμός των κρουσμάτων που σχετίζεται με το άτμισμα αυξήθηκε από 380 σε 530 στη χώρα και ο αριθμός όσον κατέληξαν (νεκροί) αυξήθηκε στους 8.

Πάνω από το 50% των ασθενών είναι ηλικίας μικρότερης των 25 ετών. Τα τρία τέταρτα είναι άνδρες, όπως έγινε γνωστό από την κ. Αν Σκούτσατ, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών. Το 16% των ασθενών είναι κάτω των 18 ετών.

Τα εργαστήρια ανάλυσης του αμερικανικού οργανισμού φαρμάκων FDA έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα από 150 ύποπτα δείγματα. Όμως δεν έχουν προς το παρόν ταυτοποιήσει την ή τις ουσίες που ευθύνονται για αυτές τις σοβαρές πνευμονικές παθήσεις, εξήγησε ο κ. Μιτς Ζέλερ, ο διευθυντής του Κέντρο για τον Καπνό της FDA.

«Δεν υπάρχει κοινός παρανομαστής για το ή τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν. Τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν. Από πού αγοράστηκαν και για το τι συνέβη από τη στιγμή που ο χρήστης τα απέκτησε έως τη στιγμή που το κάπνισε και το εισέπνευσε» σημείωσε ο κ. Ζέλερ.

Οι ερευνητές είναι πολύ προσεκτικοί με την πιθανή αιτία των ασθενειών, είτε πρόκειται για μια μάρκα, ένα προϊόν ή μια πηγή.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα ανταλλακτικά περιείχαν THC, τη βασική ουσία της κάνναβης. Τα ανταλλακτικά αγοράστηκαν, στις περισσότερες περιπτώσεις, από διακινητές στο δρόμο ή το διαδίκτυο. Η κάνναβη είναι παράνομη σε μέρος των ΗΠΑ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ