Βραβεύθηκε η νεανική πρωτοβουλία αφύπνισης της FairLife L.C.C.

Σημαντική διάκριση για το έργο της FairLife L.C.C. αποτελεί το βραβείο στα πλαίσια της διοργάνωσης Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2023, για τις δράσεις αφύπνισης και ενημέρωσης με τίτλο: Νεανικές Πρωτοβουλίες Αφύπνισης και Ενημέρωσης για το περιβάλλον και την υγεία «Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς καρκίνο του πνεύμονα» στον Πυλώνα «Ανάπτυξη Ενεργειών Αφύπνισης και Ενημέρωσης για το Περιβάλλον».

Σημαντική διάκριση για το έργο της FairLife L.C.C. αποτελεί το βραβείο στα πλαίσια της διοργάνωσης Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2023, για τις δράσεις αφύπνισης και ενημέρωσης με τίτλο: Νεανικές Πρωτοβουλίες Αφύπνισης και Ενημέρωσης για το περιβάλλον και την υγεία «Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς καρκίνο του πνεύμονα» στον Πυλώνα «Ανάπτυξη Ενεργειών Αφύπνισης και Ενημέρωσης για το Περιβάλλον».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το βραβείο είναι η 8η διάκριση για τη δράση της FairLife L.C.C. στα τρία χρόνια από την ίδρυση της και συμπίπτει με την συμπλήρωση των 14 χρόνων του Θεσμού Bravo Sustainability Dialogue & Awards, με περισσότερες από 230 πρωτοβουλίες από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Η ετήσια εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, όπου παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες Βιώσιμης Ανάπτυξης που διακρίθηκαν και αποτελούν καλά παραδείγματα για την Οικονομία και την Κοινωνία.

Η FairLife L.C.C. στέκεται απέναντι στις κοινωνικές προκλήσεις της εποχής και προάγει τη βιωσιμότητα σε μια κοινωνία με καθαρό περιβάλλον, βασική προϋπόθεση για την υγεία των πνευμόνων. Η βράβευση αυτή δίνει κίνητρο στον φορέα για τη συνέχιση του έργου για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Τιμητική αναγνώριση

«Η διάκριση στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2023 είναι μια σημαντική τιμή και αναγνώριση του έργου μας. Η FairLife L.C.C. είναι ένας δυναμικός φορέας που συναντά τη νέα γενιά και σχεδιάζει μαζί της φρέσκιες δράσεις ενημέρωσης για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και τη στροφή σε υγιεινές καθημερινές συνήθειες. Εμείς θα συνεχίσουμε – πάντα στο πλευρό των νέων – να ευαισθητοποιούμε για τα περιβαλλοντικά ζητήματα ως βασικούς παράγοντες για τη διατήρηση υγιών πνευμόνων, ευαισθητοποιώντας για την αξία της πρόληψης, τα οφέλη της φυσικής άσκησης και την άμεση σύνδεση της υγείας του πλανήτη με τη δική μας υγεία και την υγεία των αγαπημένων μας. Θέλουμε έναν κόσμο, όπου τα παιδιά μας θα μεγαλώνουν με τις αρχές της κλιματικής δικαιοσύνης και της κυκλικής ουδετερότητας», δήλωσε η Κορίνα Πατέλη-Bell, Πρόεδρος της FairLife L.C.C.

Οι δράσεις της FairLife L.C.C. στοχεύουν στην ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών που προωθούν σωστά πρότυπα συμπεριφοράς για την δημιουργία των ενεργών πολιτών του «αύριο». Οι πρωτοβουλίες αυτές περιλαμβάνουν αντικαπνιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις, μαθητικούς διαγωνισμούς, εκπαιδευτικά προγράμματα, συνεργασίες με σχολεία και Δήμους, διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και δράσεις ευεξίας.

Θερμές ευχαριστίες στον νεότερο FairLife Ambassador του φορέα, Ορέστη – Φώτη Μικελάκη για την έμπνευση και συνδρομή στην υλοποίηση νεανικών δράσεων και εκστρατειών.

Ευχαριστούμε τους Πρεσβευτές της FairLife L.C.C. Κική Τσακαλδήμη, Ζήση Σούλιο, Αντώνη Τσαπατάκη, Γιάννη Φουντούλη, Νίκο Μαγγίτση και Βύρωνα Κοκκαλάνη για την σημαντική συμβολή και συμμετοχή στις δράσεις!

Τέλος, θερμές ευχαριστίες σε όλες τις μαθητικές κοινότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που συμμετείχαν στις νεανικές πρωτοβουλίες που βραβεύτηκαν, καθώς και στους εθελοντές μας που στηρίζουν τις δράσεις μας!

FairLife- Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα

H «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» είναι o πρώτος και μοναδικός μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον ΚτΠ – την 1η αιτία θανάτου από καρκίνο στη χώρα μας και παγκοσμίως.
Αποστολή του φορέα είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη του καρκίνο του πνεύμονα καθώς και η ολιστική στήριξη ασθενών και των οικογενειών στη διαδρομή τους με την ασθένεια.

Για να υποστηρίξουμε την αποστολή μας
  • Ενημερώνουμε για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τον προσυμπτωματικό έλεγχο με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας
  • Ευαισθητοποιούμε για την αξία ενός ολοκληρωμένου μοριακού ελέγχου
  • Παρέχουμε ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ασθενείς, φροντιστές και μέλη οικογενειών
  • Ενθαρρύνουμε και εκπαιδεύουμε ασθενείς, φορείς και το γενικό κοινό για την αξία των κλινικών μελετών και την πρόσβαση σε νέες καινοτόμες θεραπείες
  • Εργαζόμαστε για την καταπολέμηση του στίγματος των ασθενών που νοσούν ΚτΠ.
  • Ενεργοποιούμε τη νέα γενιά και το ευρύ κοινό για τη θετική επίδραση του καθαρού περιβάλλοντος στην υγεία των πνευμόνων μας. Για τον σκοπό αυτό, προωθούμε την περιβαλλοντική συνείδηση, δράσεις αειφορίας και βιώσιμες πρακτικές στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Η FairLife L.C.C. ιδρύθηκε στη μνήμη του Simon Βell, 57 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ