Αξίζει να δειςViatris: Η νέα εταιρεία που προέκυψε μετά τη συγχώνευση Mylan – Upjohn

Viatris: Η νέα εταιρεία που προέκυψε μετά τη συγχώνευση Mylan – Upjohn

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Viatris ονομάζεται η νέα εταιρεία που προκύπτει από τη συγχώνευση της Mylan με την Upjohn (θυγατρική της Pfizer), όπως ανακοίνωσαν από κοινού οι δύο φαρμακευτικοί κολοσσοί Mylan NV και Pfizer Inc.

Viatris ονομάζεται η νέα εταιρεία που προκύπτει από τη συγχώνευση της Mylan με την Upjohn (θυγατρική της Pfizer), όπως ανακοίνωσαν από κοινού οι δύο φαρμακευτικοί κολοσσοί Mylan NV και Pfizer Inc.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η λέξη Viatris (προφέρεται ‘viǝ-trīs) είναι λατινικής προέλευσης είναι η λέξη και περιγράφει τον «δρόμο» (VIA) προς την επίτευξη των «τριών» (TRIS) στόχων της οι οποίοι είναι: Πρόσβαση σε φάρμακα. Καινοτομία και αξιοπιστία απέναντι στις υγειονομικές αρχές. Και υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

«Θέλαμε το όνομα να διαφοροποιεί τη νέα μας εταιρεία και να δηλώνει με σαφήνεια πως θα είμαστε πρωταθλητές στην παγκόσμια υγεία», όπως δήλωσε ο κ. Robert J. Coury, ο οποίος αναλαμβάνει εκτελεστικός Πρόεδρος της νέας εταιρείας.

«Δημιουργούμε μια εταιρεία, ή οποία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη θα επικεντρωθεί στην οικοδόμηση ενός ελπιδοφόρου και βιώσιμου ταξιδιού στην υγειονομική περίθαλψη, προσφέροντας στους ασθενείς μια υγιέστερη ζωή» σημειώνει ο κ. Robert J. Coury.

«Το όνομα Viatris υποδηλώνει επίσης τη σημαντική κληρονομιά που φέρουν οι εταιρείες μας καθώς και τον κοινό μας στόχο να παρέχουμε ποιοτικά φάρμακα σε περισσότερους ασθενείς», όπως υπογραμμίζει ο κ. Michael Goettler, Πρόεδρος της Upjohn. Ο κ. Michael Goettler αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος στην Viatris.

«Έχουμε την ευκαιρία να παρέχουμε καλύτερη υγεία. Καλύτερη φροντίδα και μεγαλύτερη αξία στους ασθενείς και στους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο» όπως τονίζει κ. Michael Goettler.

Συμπληρωματικές δραστηριότητες

Η Viatris, η οποία θα αποτελείται από δύο επιχειρήσεις με συμπληρωματικές δραστηριότητες, θα ενώσει την ήδη ισχυρή ηγετική θέση της Upjohn στην Κίνα και γενικά στις αναδυόμενες αγορές. Αξιοποιεί τη σημαντική παρουσία της Mylan στις αναπτυγμένες αγορές (ΗΠΑ και Ευρώπη). Δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στη νέα εταιρεία να έχει εκτεταμένη γεωγραφική εμβέλεια και σημαντικά ευρύ pipeline.

Τους επόμενους μήνες, οι μέτοχοι της Mylan θα ψηφίσουν για τον προτεινόμενο συνδυασμό Mylan και Upjohn. Η πλήρης εκτελεστική ομάδα διαχείρισης, η διοίκηση, το συμβούλιο μετοχών και το λογότυπο της νέας εταιρείας, θα γίνουν γνωστά σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ο νέος σχηματισμός υπό την νέα επωνυμία αναμένεται να λειτουργήσει στα μέσα του 2020. Έως τότε οι ασθενείς και οι συνεργάτες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τις Mylan και Upjohn ξεχωριστά.

Mylan: Χρυσές αποζημιώσεις σε 4 στελέχη με τη συγχώνευση της Upjohn

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ