ΕπιχειρηματικάΒέλγιο: Η Pfizer επενδύει 1,2 δισ. ευρώ στο εργοστάσιο στην Πουρς

Βέλγιο: Η Pfizer επενδύει 1,2 δισ. ευρώ στο εργοστάσιο στην Πουρς

- Advertisement -

Την πρόθεση της να επενδύσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην πόλη Πουρς του Βελγίου, για τα επόμενα τρία χρόνια, ανακοίνωσε η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer.

Την πρόθεση της να επενδύσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην πόλη Πουρς του Βελγίου, για τα επόμενα τρία χρόνια, ανακοίνωσε η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ σε αυτό το εργοστάσιο παραγωγής, το οποίο σήμερα απασχολεί 4.500 άτομα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια του αμερικανικού κολοσσού στον κόσμο, αναφέρει η βελγική εφημερίδα «Le Soir».

Το εργοστάσιο της Pfizer στην Πουρς απέκτησε παγκόσμια φήμη περί τα τέλη του 2020 καθώς επιλέχθηκε από την αμερικανική εταιρεία για να παράγει το εμβόλιο mRNA κατά της Covid-19 (το Comirnaty) που ανέπτυξε με την BioNTech.

Όπως αναφέρει η «Le Soir», το εργοστάσιο στην Πουρς καλύπτει έκταση μεγαλύτερη των 100 στρεμμάτων και ειδικεύεται στην κατασκευή και συσκευασία στείρων ενέσιμων φαρμάκων και εμβολίων, είτε με τη μορφή φιαλιδίων, αμπουλών ή συρίγγων. Η επένδυση ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση όλων των σταδίων παραγωγής. Αυτή η επένδυση αναμένεται να επιτρέψει τη δημιουργία 250 επιπλέον θέσεων εργασίας στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας. Η απασχόληση έχει ήδη αυξηθεί σημαντικά στην Πουρς μετά την παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid. Το εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί από 2.800 σε 4.500 από την έναρξη της πανδημίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ