ΕπιχειρηματικάUCB: Κοινωνικό Ταμείο Υγείας κατά της πανδημίας COVID-19 - Τι αφορά

UCB: Κοινωνικό Ταμείο Υγείας κατά της πανδημίας COVID-19 – Τι αφορά

- Advertisement -

Στην ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας «Κοινωνικό Ταμείο Υγείας» προχώρησε η φαρμακευτική εταιρεία UCB, με στόχο να αντιμετωπίσει τις ανισότητες στον τομέα της υγείας των ευάλωτων πληθυσμών.

Στην ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας «Κοινωνικό Ταμείο Υγείας» προχώρησε η φαρμακευτική εταιρεία UCB, με στόχο να αντιμετωπίσει τις ανισότητες στον τομέα της υγείας των ευάλωτων πληθυσμών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το Κοινωνικό Ταμείο Υγείας είναι μία διεθνής πρωτοβουλία της εταιρείας, ένας νέος θεσμός κοινωνικής αλληλεγγύης με πρωταρχικό σκοπό την ενίσχυση ευαίσθητων ομάδων στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της πανδημίας του COVID-19.

Συγκεκριμένα, στόχος της UCB είναι να υποστηρίξει προγράμματα και υπηρεσίες, που απευθύνονται σε άτομα που έχουν βιώσει τις ανισότητες στον τομέα της υγείας, με έμφαση στους νέους (15-24 ετών), σε άτομα με αναπηρίες, προβλήματα υγείας και όσους βρίσκονται σε κοινωνικο-οικονομικά μειονεκτική θέση καθώς επίσης πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.
Στην υποβολή υποψηφιότητας προς ενίσχυση μπορούν να συμμετέχουν ακαδημαϊκοί θεσμοί (π.χ. πανεπιστημιακές ερευνητικές έδρες, ομάδες), Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Ενώσεις Ασθενών που δεν εμπίπτουν στις θεραπευτικές κατηγορίες φαρμάκων της UCB και επιστημονικοί σύλλογοι.

Ο κ. Πέτρος Χρήστου, Patient Access & Ext Engagement Lead South Europe, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε περήφανοι που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας δίνουμε τη δυνατότητα σε κοινωνικά δραστήριες οργανώσεις και θεσμούς να ενισχύσουν έτι περαιτέρω την παρουσία τους και φυσικά το τόσο σημαντικό έργο τους που είναι η στήριξη των κοινωνικά ευαίσθητων συμπολιτών μας. Είμαστε παρόντες. Στηρίζουμε με πράξεις τους συνανθρώπους μας.»

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της UCB

Σχετικά με την UCB

Η UCB έχει έδρα τις Βρυξέλλες του Βελγίου (www.ucb.com). Αποτελεί μία παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία που είναι επικεντρωμένη στην ανακάλυψη και την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων. Όπως και λύσεων που μεταμορφώνουν τη ζωή των ατόμων που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα του ανοσοποιητικού συστήματος. Ή και του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 7.600 άτομα σε περίπου 40 χώρες. Το 2019 κατέγραψε έσοδα 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η UCB είναι εισηγμένη στο Euronext Brussels.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ